14.10.2022
8 dl Kevytmaitoa (rasvaton tähän minusta liian ”vesimäistä”, täysmaito sopii, jos ei lisärasvaa pelkää )
4 Kananmunaa (joskus pieniä laitan 5)
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
100 g Sulatettua voita ( margariinikin käy ja joskus laitan 50-70 g vain)
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Sulata voi / margariini
3. Voitele reunallinen uunipelti, oikein hyvin nurkat ja reunat. Nurkkiin pannari tarttuu helposti. Leivinpaperiakin voi käyttää, jos se varmasti ulottuu myös reunojen yläreunaan asti. Muuten taikina lirahtaa paperin alle. Koettu!
Oman uunipeltini SISÄmitat 30 x 33. (isompi on 33 x 35 , silloin laitan 9 dl maitoa ja n.4,5 dl jauhoja)
4. Mittaa jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe.
5. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa käsivispilällä ”hiukan” eli vähän enemmän kuin vain keltuaiset rikki
6. Kaada munien joukkoon arviolta puolet maidosta ja lisää jauhoja samalla ”puuroa” hyvin vispaten. Lisää maitoa vähitellen, samalla vispaten estääksesi jauhojen paakkuuntuminen.
7. Lisää sulatettu rasva taikinaan ja vispaa sekaisin. Taikina saattaa näyttää kokkareiselta, kun rasva kylmään taikinaan joutuessaan reagoi, mutta uunissa mahdolliset voi-kököt sulavat.
8. Paista pannukakku tavallisessa sähköuunissa keskitasolla n.20 min. Aika voi vaihdella uunista riippuen ja myös siitä, miten isoja ”ilmakuplia” taikinaan nousee. Isot kuplat ruskistuvat nopeasti, kun ovat korkeita ja tyrkyllä ylälämmön paahteelle. Kannattaa pitää silmällä siinä 15 min jälkeen, koska aikavaihtelua on uunistakin riippuen. Ja joku tykkää tummemmasta ja toinen vaaleammasta pannukakusta. Oman maun mukaan paista!
9. Isotkin ilmakuplat lässähtävät uunista ottamisen jälkeen, eikä ole paha juttu se. Pannukakku on oikein hyvää ihan sinälläänkin ymmärtääkseni juuri voin (ja määrän) ansiosta. Tuplaherkkua se on esim. hillon ja kermavaahdon kera. Oma lempparini on puolukkasurvos ja joskus lusikallinen mansikkahilloa puolukan kanssa yhdessä 🙂
Ja huom. En ripottaisi sokeria uunista ottamisen jälkeen koko pannarin päälle, kuten usein tehdään. Tämä ei kaipaa sitä. Jokainen voi sitten syödessään lisätä tykötarpeet maun mukaan, jos kaipaa niitä 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä