16.10.2016
Mehevä omena-karamellipiiras
Pohja :
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
2 rkl kylmää vettä
Sekoita ainekset pehmeään voihin ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte :
4 omenaa ohuina lohkoina (suomalaisia)
1 prk (397g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
Lado omenat piirakkapohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti omenoiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on kyllä tosi herkullisen näköinen ja varmasti myös herkullisen makuinen 🙂 Harmi kun ei voi itse noita valmis kondensoituja maitoja käyttää laktoosi intoleranttina, mutta jos joskus jaksaisi itse keittää laktoosittoman kondensoidun maidon niin voisi tätä omenepiirakkaa tehdä 🙂