3.5.2016
Leipätaikina:
15 g tuorehiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
2 tl sormisuolaa
ripaus kuivattua timjamia
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
Paljon Pepperonia
Paljon kermajuustoa
Pizzakastiketta
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhoseosta vähän kerrallaan nesteeseen kunnes saat taikinasta kimmoisan. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Painele taikinasta n. 1 cm paksu suorakaiteen muotoinen levy. Täytä pepperonisiivuilla ja höylätyllä tai raastetulla kermajuustolla. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi, ”liimaa” kostutetuin sormin liitoskohta tiiviiksi. Taivuta rinkiläksi ja laita rinkilän toinen pää toisen sisään. Nosta leipärinkilä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pintaan vähän jauhoja ja kohota vielä liinan alla 15 minuuttia.
Paista uunin keskiosassa n. 25-35 minuuttia, kunnes on sopivan paistuneen näköinen
Tomaattikastike levitetään kaistaleeksi taikinalevyn päälle
Ja kastikkeen päälle paljon pepperonia ja kermajuustoa
Täytettä on nyt niin paljon, että leivän rullaaminen on hankalaa..
Mutta tadaa, valmista tuli! Saarioisten mukaan lopputulos näyttää tältä:
Mutta Paskaa ja Pannukakkuja -leipurin tulos oli tällainen:
Vaikka leipä näyttääkin oksennukselta, on maku mitä parhain!
Suosittelen kokeilemaan!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Juu näinhän se on 🙂 Ja hyvää tämä ainakin on, vaikka yrjöltä näyttääkin 😀