Kinuskileipomo papu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kekritempaus,  Syksy Nähty 5136 kertaa
 
03.10.2017
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPorkkana-valkosuklaa juustokakku


Tässä reseptissä yhdistyy kaksi ehdotonta lempiherkkuani eli valkosuklaa ja porkkanakakku. Idean reseptiin sain kinuskikissan omenapiirakkakakusta ja osa ohjeesta onkin poimittu suoraan siitä. Kakku sopii niin syksyisiin juhliin, kuin arki-iltoja piristämään niin kuin tämä kakku!

Pohja:
50g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl suolaa
1 muna
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 dl öljyä
1 tl vaniljasokeria
130g porkkanaraastetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristeluun:
keksin muruja (käytin pipareita)
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Ripottele reunoille pähkinärouhetta. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään (mausteet, jauhot ja pähkinärouhe).  Mittaa toiseen kulhoon loput ainekset ja vatkaa rakenne tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja porkkanaseos. Kaada taikina vuoan pohjalle ja paista n. 35 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täytteen valmistamistamista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaahtoutuva vaniljavaahto vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto ja sula valkosuklaa. Liuota liivatelehdet 2 ruokalusikalliseen kuuma vettä ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Pese irtopohja vuoan reunat ja levitä reunoille tomusokeria, jotta kakku lähtee siististi irti ja lopputulos on siisti. Aseta reunat paikoilleen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta 3 tuntiakin riittää.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesimukaan! Itse käytyn keksinmuruja ja mantelirouhetta:D