Kinuskileipomo papanmummi

Kategoria: Makeat piirakat,  Pääsiäinen Nähty 5116 kertaa
 
02.04.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIvaniljainen pääsiäispiirakka


Alunperin mustikka piirakka jonka hetken mielijohteesta muutin persikkapiirakaksi.Hyvin toimii. 🙂

Pohja:
100g voita tai margariiniä
0,5dl sokeria (itse laitoin puolet ruokosokeria )
2,5 dl vehnäjauhoja /sämpyläjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna

Sekoita pehmeä voin (margariinin )joukkoon sokeri,jauhot ja kananmuna.Sekoita taikina tasaiseksi.Painele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n.27cm ) ja hiukan reunoillekkin.Lado päälle persikkaviipaleet tai kaada marjat.Lisää täyte.
Täyte:
1 prk Pirkka-persikan puolikkaita (pieni prk )viipaleina / 5 dl mustikoita (mansikoita tai vadelmia tai kaikkia sekaisin )
1 prk CremeVanillaa
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja

Sekoita CremeVanillan joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot,kaada täytteen päälle.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.40-45 min. Tarjoile jäähtyneenä vaahdotetun CremeVanillan kanssa.