29.10.2014
Pieni piirakka : (n.23cm halkaisijaltaan oleva vuoka )
Pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja tai 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 1/2 dl sämpyläjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Nypi rasva ja jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen ) ryynimäiseksi seokseksi.Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.Anna levätä hetki jääkaapissa.Painele taikina vuokan pohjalle ja hiukan reunoille ,jotta saat reunaa.Paista puolikypsäksi 225C 10-15 min.
Täyte:
2 kananmunaa
2dl kermaa /tai maustettua ruokakermaa (Aura-,Kolem juustoa- Kippari )
150g juustoraastetta ( pizzajuusto,mozzarellaraaste,juustojaraasteita voi sekoittaa keskenään )
150g palvikinkkua ,kalaa,kasviksia
pizza-/yrtti maustetta
Laita puolikypsän pohjan päälle ensin haluamasi täytteet,sen jälkeen ripottele päälle juustoraaste.Lopuksi sekoita munat ja kerma sekä mahdolliset mausteet ja kaada seos kaiken päälle.Paista 225C kullankeltaiseksi 15-20min.Tarjoile jäähtyneenä vaikka iltapalaksi salaatin kera.
Iso piirakka
250g voita
7dl jauhoja (puolet sämpyläjauhoja,puolet vehnäjauhoja )
1 tl leivinjauhetta
2 dl kylmää vettä
tee pohja samoin kuin pienen piirakan ja paista puolikypsäksi
Täyte:
4 munaa
4dl kermaa /ruokakermaa
300g kinkkua,kasviksia,kalaa
300g juustoraastetta
pizza-/yrttimaustetta
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei,kiitos kommentistasi.Kyllä tätä voi pakastaa.Olen itsekkin joskus pakastanut,kunhan muistaa antaa sulaa hiljaksiin jääkaapissa ja hiukan lämmittää sulaneen tuotteen niin hyvää on 🙂