16.4.2014
2oo g voita
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
200-250g Dajm-muruja
Murskaa ensin Dajm-patukat murusiksi esim.monitoimikoneessa.Itse napautan patukoita ensin pöydän reunaan.Siirrä murut sivuun ,mutta älä syö.(Syöntiä varten voi varata yhden ylimääräisen patukan)
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljasokeri,siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot,leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää Dajm-murujen kanssa vuorotellen taikinaan.
Olen itse jauhoseosta lisätessä n.puolessa välissä sekoittanut taikinaa käsin.
Muotoile taikinasta kostein /öljytyin käsin pieniä pallosia jotka ”litistät” pellille.Jätä pellille tilaa leviämiselle.
Paista n.180c 10-12 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
siis näihin jää koukkuun 😀 mieheni käy aina ”napsimassa” muutaman…”mä vaan noi huonoimmat ” 😀