16.4.2014
2oo g voita
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
200-250g Dajm-muruja
Murskaa ensin Dajm-patukat murusiksi esim.monitoimikoneessa.Itse napautan patukoita ensin pöydän reunaan.Siirrä murut sivuun ,mutta älä syö.(Syöntiä varten voi varata yhden ylimääräisen patukan)
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljasokeri,siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot,leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää Dajm-murujen kanssa vuorotellen taikinaan.
Olen itse jauhoseosta lisätessä n.puolessa välissä sekoittanut taikinaa käsin.
Muotoile taikinasta kostein /öljytyin käsin pieniä pallosia jotka ”litistät” pellille.Jätä pellille tilaa leviämiselle.
Paista n.180c 10-12 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
siis näihin jää koukkuun 😀 mieheni käy aina ”napsimassa” muutaman…”mä vaan noi huonoimmat ” 😀