Kinuskileipomo papanmummi

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 9424 kertaa
 
11.07.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIAura-päärynä-rahkatorttu


Olin ostanut kaksi purkkia Valion uutta päärynä-kinuski rahkaa.Olin kerran tehnyt niistä Valion mainoksissakin nähdyn juustokakun mutta nyt kaipasin jotakin muuta…ja eikun miettimään…lopputuloksena oli päärynä-aura-päärynäkinuskirahkan liitto= mielettömän hyvän makuinen rahka piirakka 🙂

Pohja :
150 g voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1 1/2 prk Pirkka-säilykepäärynää
2prk Valion päärynäkinuski-rahkaa
1 Valion Aurajuusto-kolmio
Hiukan sokeria (itse en laittanut )
2 munaa

Vaahdota ensin voi ja sokeri ja lisää sitten kananmuna hyvin vatkaten.Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.Levitä taikina voidellulle piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.(itselläni oli 28cm halkasijaltaan oleva vuoka ).
Viipaloi päärynät ja lado ne pohjan päälle limittäin.
Päärynöiden päälle murusta (tai viipaloi ) Aura-juusto.
Sekoita rahkat ja munat hyvin sekaisin ja lisää sokeria mikäli tarvii.(tämä on maku asia)
Kaada rahka-munaseos tortun päälle ja paista uunin alatasolla 200c n.30-40 min.kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Tarjoile kylmänä.

Mikäli käytät Valion maustettuja rahkoja,et tarvitse kananmunaa täytteeseen sidosaineeksi.