Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista pohjaa 24cm vuoassa noin 30min ja anna jäähtyä. Voit tasoittaa pohjan pintaa veitsellä, mikäli se kohoaa keskeltä paljon.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30min pätkissä välillä sekoittaen ja lisää seokseen. Suklaan voi myös lisätä ensin tuorejuuston sekaan ja sitten tämä seos kermavaahdon sekaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää seokseen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 6h.
Kiille:
1dl kermaa
3/4dl apteekin salmiakkimixeriä
3/4dl vettä
1dl (ruskeaa)sokeria
5 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut ainekset kattilaan ja keittele kunnes sokeri on liuennut. Ruskealla sokerilla saa tummemman sävyn kiilteeseen, mutta valkoinen sokeri passaa myös. Nosta kattila liedeltä ja sulata pehmenneet liivatteet seokseen. Mikäli seos on harmahtavaa, voi sitä värjätä mustalla pasta/geelivärillä. Anna kiilteen jäähtyä vartin verran pöydällä ja kaada sitten jähmettyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3h.
- Älä irroita kakkua vuoasta ennen kiilteen kaatamista, jottei vuokaan jää koloja, joista kiille voi valua pois. Vuoan voi varalta vuorata foliolla ulkoa päin, sillä jotkut kakkuvuoat tuppaavat vuotamaan, vaikka mitä tekisi.
- Kakun voi jähmettää myös pakkasessa 2h ajan.
- Koristele kakku suklaapatukoilla ym. karkeilla.
- Reunakalvo on tämän kakun valmistuksessa kätevä. Sitä saa leivontatarvikeliikkeistä.