Kinuskileipomo Kakkumonsteri

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 7495 kertaa
 
24.06.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuklaa-kinuskikakku


Tämä suklaakakku on yksi suosikeistani! Kuorrute sisältää sekä suklaata että kinuskia ja on samalla sekä silkkisen pehmeä että hirmu herkullinen.

Pohja:

250ml vahvaa kahvia
85g (n.4dl) kaakaojauhetta
140ml creme fraichea
335g (n.6dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
285g pehmeää voita
340g (n.4dl) sokeria
200g (n.5,5dl) fariinisokeria
4 munaa
2tl vanilja-aromia

Vaahdota voita noin 7min sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja vaahdota toiset 7min. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää creme fraiche ja vanilja. Lisää kuivat aineet kahvin kanssa vuorotellen seokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina kahteen 20cm vuokaan ja paista 160 asteessa noin 30min. Taikinan voi tehdä myös yhteen 26-30cm vuokaan.

Kinuski:

225g (n.2,8dl) sokeria
65ml vettä
85ml kermaa
1tl vanilja-aromia
70g pehmeää voita

1. Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. Tosin semmoisen lisäyksen opin taannoin, että jos kerman lämmittää kiehuvaksi ennen kuin sen lisää seokseen, niin tällöin seos ei ala niin vimmatusti kiehua!
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.
4. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen käyttöä

Tämä kinuski on ihanaa. Se maistuu täydelliselle eikä kovetu ihan kivikovaksi. Sen takia sitä voi käyttää helposti sekä leivonnassa että sellaisenaan. Mikäli haluat oikein valuvaa kinuskia (esim. jäätelön päälle), lisää kermaa  1-1,5dl.

Kuorrute:

1 annos kinuskia

450g suklaata

450g huoneenlämpöistä voita

Kaada kuuma kinuski pilkotun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna tämän seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi!
Vaahdota voita pari minuuttia sähkövatkaimella. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.

Levitä kuorrutetta kerrosten väliin ja lopuksi kuorruta koko kakku. Kakku ei koristeita kaipaa, sillä se on niin herkullisennäköinen yksinään. Tämä kakku kannattaa nauttia kaikessa rauhassa ja hyvällä omatunnolla.