24.6.2017
Pohja:
Vaahdota voita noin 7min sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja vaahdota toiset 7min. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää creme fraiche ja vanilja. Lisää kuivat aineet kahvin kanssa vuorotellen seokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina kahteen 20cm vuokaan ja paista 160 asteessa noin 30min. Taikinan voi tehdä myös yhteen 26-30cm vuokaan.
Kinuski:
1. Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. Tosin semmoisen lisäyksen opin taannoin, että jos kerman lämmittää kiehuvaksi ennen kuin sen lisää seokseen, niin tällöin seos ei ala niin vimmatusti kiehua!
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.
4. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen käyttöä
Tämä kinuski on ihanaa. Se maistuu täydelliselle eikä kovetu ihan kivikovaksi. Sen takia sitä voi käyttää helposti sekä leivonnassa että sellaisenaan. Mikäli haluat oikein valuvaa kinuskia (esim. jäätelön päälle), lisää kermaa 1-1,5dl.
Kuorrute:
1 annos kinuskia
450g huoneenlämpöistä voita
Kaada kuuma kinuski pilkotun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna tämän seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi!
Vaahdota voita pari minuuttia sähkövatkaimella. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Valkosuklaasta saattaisi tulla liian makea