Kinuskileipomo Kakkumonsteri

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut Nähty 7150 kertaa
 
05.10.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMirror glaze / Peilikirkas kuorrute


Mirror glaze on tämän vuoden hitti. Kuorrute on nimensä mukaaisesti niin kirkas, että siitä näkee oman kuvansa. Kiille on todella kaunis ja se sopii sekä täytekakkujen että juustokakkujen pinnalle.

15-20cm kakkuun

85g kermaa
20ml vettä
15g glukoosisiirappia
12g rypsiöljyä
160g valkosuklaata (tai värillisiä candy melts nappeja)
1tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä)
1rkl vettä

1. Laita liivatejauhe turpoamaan ruokalusikalliseen vettä.
2. Laita kerma, vesi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Lisää joukkoon liivate. Sekoita.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla (400W) 10-30sek pätkissä välillä sekoittaen.
5. Lisää kuuma kermaseos suklaan joukkoon ja sekoita kunnes seos on tasaista.
6. Lisää lopuksi öljy kiiltoa tuomaan. Tämä ei ole pakollista. Voit värjätä seoksen tässä vaiheessa pastaväreillä.

Jäähdytä kuorrute 30 asteiseksi!

Paras lopputulos tulee, kun kuorrutettava kakku on umpijäinen. Kakun pitää ainakin olla pinnalta jäinen, jotta kuorrute jähmettyy nopeasti. Täytekakku kannattaa kuorruttaa paksulti (marenki)kreemillä. Juustokakkua ei tarvitse kuorruttaa kreemillä, mutta huomaa että pinnan on oltava tasainen. Marenkikreemi tarkoittaa pehmeää ja silkkistä kreemiä, joka tehdään italialaisesta marengista ja voista. Toki perus voi-sokerikreemikin käy. Kermavaahto on liian kevyt.

Nosta kakku esim. ritilän tai lasin päälle. Aseta alle lautanen. Kaada 30 asteinen kuorrute kakun päälle ja reunoille. Ylimääräinen kuorrute valuu lautaselle. Kuorrute jähmettyy pinnalle alle minuutissa. Nosta kakku tarjoilualustalle. Ylijäämä kuorrutteen voi laittaa jääkaappiin ja lämmittää myöhemmin uudestaan.

Kakun voi kuorruttaa esim. suklaakoristeilla tai hedelmillä. Sokerimassakoristeita tai sokerihelmiä ei kannata käyttää, sillä ne sulavat kakun päälle liivatetta sisältävän kuorrutteen ansiosta.