Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkumonsteri

Mirror glaze / Peilikirkas kuorrute

5.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_DSC08103_600x600.jpg

15-20cm kakkuun

85g kermaa
20ml vettä
15g glukoosisiirappia
12g rypsiöljyä
160g valkosuklaata (tai värillisiä candy melts nappeja)
1tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä)
1rkl vettä

1. Laita liivatejauhe turpoamaan ruokalusikalliseen vettä.
2. Laita kerma, vesi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
3. Lisää joukkoon liivate. Sekoita.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla (400W) 10-30sek pätkissä välillä sekoittaen.
5. Lisää kuuma kermaseos suklaan joukkoon ja sekoita kunnes seos on tasaista.
6. Lisää lopuksi öljy kiiltoa tuomaan. Tämä ei ole pakollista. Voit värjätä seoksen tässä vaiheessa pastaväreillä.

Jäähdytä kuorrute 30 asteiseksi!

Paras lopputulos tulee, kun kuorrutettava kakku on umpijäinen. Kakun pitää ainakin olla pinnalta jäinen, jotta kuorrute jähmettyy nopeasti. Täytekakku kannattaa kuorruttaa paksulti (marenki)kreemillä. Juustokakkua ei tarvitse kuorruttaa kreemillä, mutta huomaa että pinnan on oltava tasainen. Marenkikreemi tarkoittaa pehmeää ja silkkistä kreemiä, joka tehdään italialaisesta marengista ja voista. Toki perus voi-sokerikreemikin käy. Kermavaahto on liian kevyt.

Nosta kakku esim. ritilän tai lasin päälle. Aseta alle lautanen. Kaada 30 asteinen kuorrute kakun päälle ja reunoille. Ylimääräinen kuorrute valuu lautaselle. Kuorrute jähmettyy pinnalle alle minuutissa. Nosta kakku tarjoilualustalle. Ylijäämä kuorrutteen voi laittaa jääkaappiin ja lämmittää myöhemmin uudestaan.

Kakun voi kuorruttaa esim. suklaakoristeilla tai hedelmillä. Sokerimassakoristeita tai sokerihelmiä ei kannata käyttää, sillä ne sulavat kakun päälle liivatetta sisältävän kuorrutteen ansiosta.

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakunkuorrutteetTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_DSCN6842_400x400.jpgKakkumonsteriSuklaa-kinuskikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_kinuski3_400x400.jpgKakkumonsteriKinuskikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_P1020243_400x400.jpgKakkumonsteriKattilakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_P1020826_400x400.jpgKakkumonsteriSuklaa-salmiakkijuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_P1020783_400x400.jpgKakkumonsteriSateenkaarikuppikakut | Madeleinekuppikakut
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/788_DSC08103_400x400.jpgKakkumonsteriMirror glaze / Peilikirkas kuorrute
2

Kommentit (2)

Kakkumonsteri
Kinuskileipomo Kakkumonsteri
20.6.2017 22:13

Kiitos =) <3

Kinuskiemo
6.10.2016 17:40

Upea kakku! 🙂 Hieno voimakas värikaksikko, keltainen ja ruskea. After Eight –karkit tässä kiva reunus. Mainio pääsiäiskakku tai vain katseet vangitseva väripilkku tarjoilupöytään tuomaan iloista ja pirteää tunnelmaa.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa