Kinuskileipomo Kakkumonsteri

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 3676 kertaa
 
24.06.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKinuskikakku


Tämä kakku meni ystävälleni, joka on pienestä pitäen ollut suuri kinuskifani. Nimensä mukaisesti kakku on täynnä kinuskia. Täytteen ja kuorrutteen ohjeet ovat Kinuskikissan sivuilta.

Pohja:
18cm vuoka

200g voita
100g sokeria
100g fariinisokeria
3 munaa
180g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Fariinisokeri tuo pohjaankin ihanaa kinuskimaista makua, mutta sen voi korvata tavallisella sokerilla.

Täyte:

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Keitä kerma ja sokeri kattilassa kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä ja nosta seos jääkaappiin useammaksi tunniksi. Tee seos mielellään jo edellisenä päivänä. Kun seos on varmasti tarpeeksi kylmä, vatkaa se sähkövatkaimella kreemiksi.

Kuorrute:

600g vanilla fudge karkkeja (irtokarkkihyllystä)
½dl kermaa

Sulata karkit ja kerma kattilassa keskilämmöllä. Kun karkit ovat sulaneet, ota kattila heti pois liedeltä. Laita leivinpaperin päälle ja yön yli jääkaappiin jähmettymään. Ota 2-3h ennen kaulintaa huoneenlämpöön. Kauli sokerimassan tapaan kakun päälle. Muista levittää massan alle hieman kermavaahtoa, hilloa tai kreemiä, jotta kuorrute kiinnittyy kakun pintaan. Kuorrutteesta voi myös valmistaa korsteita.

Tämä kuorrute on ihan superhuippu keksintö! Se on yksi minun suosikkiohjeitani. Ohje löytyy alunperin täältä: http://www.kinuskikissa.fi/fudge-kuorrute/
Kiitos Kinuskikissalle huippuohjeesta!

Ihanaa kesää kaikille!