25.9.2016
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä pellille ja paista 225 asteessa 8-10min.
(3 liivatelehteä)
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Lisää salmiakkirouheet.
Täyte ei vaadi liivatelehtiä, mutta niitä voi pari lisätä.
Kakku on koottu alumiiniseen 3D pallovuokaan. Vuoan voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä tai etsystä. Suklaana kannattaa käyttää mustia candy melts nappeja, sillä niitä ei tarvitse temperoida. Aitoa suklaata voi käyttää, mutta tällöin temperoinnin on onnistuttava täydellisesti. Ja muista ettei suklaata saa värjätä geeli/pastaväreillä.
Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 15-60 sek pätkissä välillä sekoittaen. Kaada suklaa vuokiin ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin 15min. Levitä halutessasi vielä toinen kerros suklaata (tarvitset tällöin 2pss candy melts nappeja). Kun suklaa on jähmettynyt, laita vuoat pakkaseen viideksi minuutiksi. Tämä pikajäädyttää suklaan ja suklaa kutistuu sen verran, että se irtoaa vuoasta ilman mitään kelmuja ym. vuorauksia!
Ota kääretorttupohjasta ympyränmuotoinen pala ja aseta se suklaakupin pohjalle. Lisää täytettä. Leikkaa isompi pala kakkua ja jatka pinoamista, kunnes vuoka on täynnä. Tätä täyttämistyyliä Kinuskikissakin käyttää usein. Kostutukseen sopii vaniljasokerilla maustettu vesi/maito.
Kun täyte on jähmettynyt, aseta pallonpuolikkaat kohdakkain ja käytä liimausapuna sulaa suklaata/candymeltsejä.
Maalaa kakun pintaa tomuväreillä galaximaiseksi. Valkoiset pisteet tein nestemäisellä valkoisella elintarvikevärillä.
Leivontatarvikkeet löytyvät Kinuskikissan taikapuodista.
Taianomaista syksyä kaikille! <3
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 🙂