5.8.2014
POHJA
180 g digestive-keksejä
75 g voita
TÄYTE
tilkka vettä
6 liivatelehteä
800 g Philadelphia-tuorejuustoa
2,5 dl maitoa
2,5 dl sokeria
120 g valkosuklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa
mansikoita
KORISTELUUN
mansikoita
valkosuklaalastuja
Sulata voi ja jauha keksit muruiksi. Sekoita voi ja murut, painele kakkuvuoan pohjalle. Jätä pohja odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kannattaa laittaa kolmeen kulhoon eli 2 lehteä per kulho, jotta niiden erottelu suklaamassoihin olisi helpompaa.
Sekoita tuorejuuston joukkoon maito ja sokeri, jaa massa kolmeen kulhoon. Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita kulhoissa oleviin massoihin. Vaahdota kerma, jaa se suurin piirtein tasan kulhoihin ja sekoita suklaa-tuorejuustomassat tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota siihen ensimmäiset kaksi liivatelehteä. Lisää liivatteet siihen suklaamassaan, jonka laitat kakkuun alimmaksi kerrokseksi.
Leikkaa mansikat puolikkaiksi ja asettele ne vuoan pohjalle leikkuupinta reunaa vasten. Kaada sen jälkeen ensimmäinen suklaamassa vuokaan. Laita 20 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää odotellessa toisen kerroksen suklaamassaan liivatteet samoin kuin ensimmäiseenkin. Lisää kakkuun toinen suklaakerros, anna jälleen jähmettyä kylmässä 20 minuuttia ja lisää odotellessa liivatteet päällimmäisen kerroksen massaan. Kaada kolmaskin suklaakerros vuokaan ja siirrä kakku yöksi jääkaappiin jähmettymään.
Koristele kakku mansikoilla ennen tarjoilua ja vuole suklaalastuja päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana kakku! Mistä sait idean pistää kolmea eri kerrosta eri väreillä? Koitan kyllä varmasti kotona! 🙂