2.1.2017
Taatelikakku
200 g tuoreita taateleita kivet poistettuina
1 dl vahvaa kahvia
1/2 kypsä banaani
1 dl turkkilaista jugurttia
2 dl spelttijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl muskottipähkinää
1/4 tl pomeranssia
1/4 tl inkiväärijauhetta
3 munaa
50 g tummaa suklaata
1. Laita taateleista noin 150 g likoamaan kahvin sekaan noin tunniksi.
2. Soseuta liotetut taatelit kahvin kera sekä puolikas banaani sauvasekoittimella, lisää sekaan jugurtti.
3. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti taatelisoseen joukkoon.
4. Yhdistä spelttijauho, leivinjauhe, mausteet ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää tämä seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pilko loput taatelit taikinan joukkoon ja sekoita vielä kevyesti.
5. Voitele pienehkö kakkuvuoka, korppujahota se ja kaada taikina vuokaan.
6. Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla 30-40 min uunin tehosta riippuen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kylläpä on söpö kakku! Suklaa ja Banaani ovatkin minulle uusia tuttavuuksia taatelikakussa, varmasti herkullista! 🙂