23.2.2018
POHJA (pellillinen)
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl maitoa/kermaa
200 g voita/margariinia
PINNALLE
1 prk (400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa (voi myös keitellä itse kondensoidusta maidosta tai tehdä alusta alkaen itse)
keksejä (minulla oli n. ½ pkt Kalev Sidruni maitseline kupsiksia ja n. ½ pkt samoja, mutta maustamattomia eli klassikaline yht. n. 170g)
600g maitosuklaata
2 rkl öljyä
VALMISTUS
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lopuksi lisää sulatettu voi/margariini ja vain pyöräytä sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä esim. hammastikulla.
Anna pohjan jäähtyä hyvin ja sulata sillä välin suklaa mikrossa (puolella teholla) tai vesihauteessa ja lisää sulaan suklaaseen öljy. Murskaa keksit (mitä hienompi murska, sen tasaisempi pinta)
Levitä kinuski jäähtyneen piirakan päälle. Levitä keksimurska kinuskin päälle ja keksimurskan päälle sulatettu suklaa. Tasoittele pintaa ja levittele suklaata hiukan lusikalla tms.
Anna suklaan jämähtää esim. jääkaapissa n. ½ tuntia. Suklaahan kovettuu melko kovaksi piirakan päällä eli leikkaa piirakka annospaloiksi, joko ennen jääkaappiin laittoa tai sitten anna piirakan olla huoneen lämmössä n. ½ tuntia jääkaapista ottamisen jälkeen niin leikkauspinta ei halkeile niin paljon.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
@Katariina H: Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kyllä. Valmistus on helppoa ja maistuu hyvälle, mutta tosiaan on todella makeaa 😀