2.11.2017
AINEKSET
250 g voita
2.5 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa/kermaa/appelsiinimehua
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
OHJE
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää noin puolet jauhoista ja sitten kananmunat, yksi kerrallaan. Lisää loput jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada lopuksi joukkoon maito/kerma/appelsiinimehu (itse käytin maitoa) ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä maito. Sekoita tasaiseksi.
Voitele (ja korppujauhota vuoka). Silikonivuoka voidellaan huolellisesti vain ensimmäisellä käyttökerralla, tämän jälkeen silikonivuoka ei kaipaa voitelua. Korppujauhottaa silikonivuokaa ei tarvitse koskaan.
Lusikoi vaaleaa taikinaa voidellun vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy reilusti. Lisää sitten suklaataikinaa kerros ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Pyörittele haarukkaa taikinassa koko matka ympäri kakkua. Näin tiikeri saa hienon raitansa.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista.
Koristelemalla esim. suklaakuorrutteella, tomusokerikuorrutteella tai muulla tavoin tästä kahvipöydän klassikosta saa todella näyttävän ja moneen tilanteeseen sopivan herkun 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiva vuoka ja hyvännäköinen kakku. 🙂 Kakku paistunut kauniiksi, vaalea pinta ja tummemmat harjanteet vuorottelevat näyttävästi. Kakusta leikkautuu varmasti myös hauskan näköisiä viipaleita.