17.12.2017
Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 pieni muna
n. 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
75 g voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä pari desilitraa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä välin täyte. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja maito. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä huolellisesti sekoittaen, kunnes se sakeutuu. Anna jäähtyä kylmäksi, jotta täyte jähmettyy lisää. Kattilan voi laittaa kylmään vesihauteeseen ja tämän jälkeen jääkaappiin viilentymään.
Anna pullien kohota 20-30 minuuttia.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehon lisäksi pullien koosta. Anna jäähtyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Sinäpä sen keksit! Tuolla jättimäisen pullan reseptillähän voi leipoa myös jokaiselle oman pikku texasilaisen! Olet hauskan näköisesti kiepauttanut pullat vuokiin tuossa oikealla. Herkullisiksi ovat paistuneet. Näyttävät hyviltä. 🙂