26.10.2017
1,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 0,5 dl kaakaojauhetta (cocoa)
75 g voita (margariinia)
0,75 dl jäähtynyttä kahvia (voi käyttää myös vettä)
1 kananmuna (huoneen lämpöinen!)
Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe). Sulata voi (margariini) ja lisää siihen jäähtynyt kahvi (vesi) ja kananmuna. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele vuoka ja korppujauhota se. Itse käytin korppujauhoja joihin olin sekoittanut kaakaojauhetta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-45 min. Seuraa paistumista ja kokeile kypsyyttä puutikulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Hei.
Oi, tuo suklaakakku kuulostaa ja näyttää hyvältä. Minulla on samanlainen vuoka ollut jo vuosia ja en ole vielä kertaakaan sillä mitään tehnyt. Tuosta suklaakakusta tuli kuitenkin mieleen, että voiskohan sillä tehdä pokekakun -tyylistä kakkua? Millaisella ohjeella suosittelisit kokeilemaan? 🙂