21.2.2018
n. 24 kpl
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
(1 tl valkosipulijauhetta)
(2 tl sipulijauhetta)
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
12-13 dl sämpyläjauhoja
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola (ja muut mausteet) ja siirappi. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeiseksi öljy. Alusta pehmeä taikina. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa tangot palasiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinalla peitettynä. Voitele halutessasi vedellä tai maidolla. Paista 225 asteessa 12-15 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä