28.3.2018
n. 18 kpl suuria muffineita
100 g margariinia
0,75 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua)
n. 1 dl (n. 50 g) suklaarouhetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata margariini kattilassa ja lisää maito sulan margariinin joukkoon ja lämmitä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään toisessa kulhossa.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja margariini-maitoseosta koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita.
Nostele muffinivuokiin taikinaa n. 1/3 vuoan koosta. Minä sain tehtyä 18 suurta muffinia, jokaiseen vuokaan tuli n. 1,5 ruokalusikallista taikinaa.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 min. Huomaa, että uuneissa on eroja – kokeile aina kypsyyttä puutikulla (esim. hammastikku) lähellä suositeltua paistoaikaa.
Anna muffinien jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.
100 g margariinia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua)
n. 2-3 rkl vahvaa, jäähtynyttä kahvia
Vaahdota huoneen lämpöistä margariinia hetki. Lisää margariinin sekaan tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe pienissä erissä (ettei se lennä silmille) koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta n. 6-8 minuuttia. Lisää lopuksi kahvia vähän kerrallaan, että saat kuorrutteesta sopivan paksuista.
Pursota kuorrutetta muffinien päälle ja koristele halutessasi vielä nonparelleilla, strösseleillä tai jollain muulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Onpa mielenkiintoisen ihanan kuuloinen resepti, tätä voisikin kokeilla. 🙂