2.11.2017
AINEKSET
1 kypsä banaani
½ pss DaCapo Bites (Fazer) n. 65g (tai n. 3 DaCapo-patukkaa)
50 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta (esim. Cocoa)
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
VALMISTUS
Survo banaani haarukalla ja hienonna suklaat veitsellä niin, että jää ”suutuntumaa”. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen muna joukkoon sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe) keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi survottu banaani ja suklaamurska käännellen.
Voitele ja korppujauhota vuoka ja laita taikina vuokaan. Itse käytän suklaakakuissa korppujauhoja joihin olen sekoittanut hieman kaakaojauhetta 🙂
Paista uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa n. 25-30 min. (Litran taikinaa eli kaksinkertaista taikinamassaa noin 55-60 min.)
Anna jäähtyä vuoassa. Halutessasi voit koristella vielä suklaaganachella ja DaCapo-murskalla.
Itse tein suklaaganachen niin, että pilkoin 100 g suklaata kulhoon, lämmitin (ÄLÄ KEITÄ!) 1 dl kuohukermaa kattilassa keskilämmöllä ja kaadoin lämpimän kerman suklaarouheen sekaan ja sekoittelin niin kauan, että suklaa oli kokonaan sulanut kermaan joukkoon.
Muumipapan ”muodothan” hiukan kärsii tästä kuorutteesta, mutta on tuo taivaallisen hyvää! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Muumipappa suklaalla kuorrutettuna, kiitos! Muodoista viis! 🙂