26.1.2018
20-25 kpl (minä sain 22 kpl)
TAIKINA
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
0,75 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2,25 dl vehnäjauhoja
LISÄKSI
marmeladia maun mukaan
tomusokeria päälle ripoteltavaksi, jos haluat
Uuniin menossa.
Uunista tulossa.
OHJE
Sulata rasva. Lisää sulaneeseen ja jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja kerma. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi ne sitten rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin viilenemään vähintään 20 minuutiksi.
Ota taikina jääkaapista ja vaivaa taikinaa hetki käsissäsi. Kauli taikinasta ohut (n. 4 mm) paksuinen levy. Paina levyyn muotilla haluamasi muotoisia kuvioita. Tee puoleen pikkuleivistä haluamasi muotoinen reikä keskelle.
Nosta pikkuleivät lastan avulla uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10 min. tai kunnes ovat vienosti ruskistuneet. Anna jäähtyä.
Notkista marmeladia lusikalla ja laita sitä ohuelti aukottomien pikkuleipien päälle. Nosta aukolliset päälle. Halutessasi koristele tomusokerilla. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ettei marmeladi vetistä pikkuleipiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sieviä ja kivan kuvioisia, ja kaksikerroksisina melkein kuin leivoksia. 🙂