25.1.2018
24 cm vuoka
SUPERSUKLAINEN KAKKUPOHJA
375g voita
375g (4,1dl) sokeria
6munaa
250g (4,1dl) jauhoja
87g (1,7dl) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Siivilöi kuivat aineet sekaan.
Paista 175 asteessa noin 60 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
22 cm vuoka
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
160g (2,6dl) vehnäjauhoja
60g (1dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
BANAANIMOUSSE (riittää 2 väliin 22-24 cm kakuissa, näissä 22 cm ja 24 cm kakuissa kummassakin yhdessä välissä, tulee todella reilut kerrokset)
4 dl vispikermaa
250 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
4-5 kypsää banaania
4 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1 sitruunan mehu (itse käytin valmista sitruunamehua n. ½ dl)
(muutama tippa Wiltonin keltaista pastaväriä)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto, sokerit ja haarukalla muusatut banaanit tai voit käyttää tehosekoitinta (niin kuin minä), jos banaanit eivät ole ylikypsiä (banaanit eivät ehtineet yhtään tummua, kun heti soseutuksen jälkeen lisäsin ne vaahtoon). Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. Itse lisäsin vielä lopuksi Wiltonin keltaista pastaväriä, kun halusin täytteestä todella keltaisen. Täyte on valmis käytettäväksi ja se ei hyydy kovin nopeasti huoneen lämmössä (eikä banaanitkaan alkaneet tummumaan tai tummentamaan täytettä).
MUSTIKKAMOUSSE (riittää yhden kakun kahteen väliin tai kahden kakun yhteen väliin, kuten tässä minulla)
6 liivatelehteä
6 prk (a 125 g) vauvojen marjasosetta (minulla tässä Mustikkainen)
4 dl vispikermaa
250 g vaniljatuorejuustoa
n. ½ dl sokeria
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
n. ½ dl sitruunamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri ja vauvansoseet, sekoita. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota liivatteet sitruunamehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin.
KAKKUJEN KOSTUTUKSEEN KÄYTIN KAAKAOTA ELI IHAN KAUPAN VALMISTA KAAKAOJUOMAA
Tässä yön yli hyytynyt kakku.
SUKLAAKREEMI (minulla tämä määrä riitti kummankin kakun kuorruttamiseen kahteen kertaan)
250g voita
2,5dl tomusokeria
2 dl kaakaotomusokeria
½dl kaakaojauhetta
2rkl maitoa
(n. 25 g sulatettua tummaa suklaata, tämä oma lisäys alkup. Kakkumonsterin kaakaokreemiohjeeseen)
Vaahdota huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää keskenään sekoitettuja tomu-, kaakaotumusokeria ja kaakaojauhetta pienissä erissä vähitellen voivaahtoon. Vaahdota seosta n. 5-8 min. kiunnes seos muuttuu kuohkeaksi. Lisää maito, jotta seos hieman notkistuu. Lisää lopuksi halutessasi sulatettu suklaa.
Suklaakreemi kakun päälle levitettynä. Tässä jo toinen kerros, tätä ennen tehty ns. murukerros, ollut pakastimessa 15-20 min. ja sitten levitetty toinen kerros ja nyt menee vielä jääkaappiin n. 30 minuutiksi (tai voi laittaa pakkaseen 15 minuutiksi).
Värjäsin Kinuskikissan valkoista vaniljamassaa Wiltonin keltaisella värillä. Harmaat ”lasit” sain ”värjättyä” sekoittamalla mustaa ja valkoista massaa. Ruskean tein värjäämällä valkoista massaa kaakaojauheella. Musta on vain mustaa massaa 🙂
Tässä vielä kuva kakusta keltaisessa kuorrutteessa ennen lasien, silmien ja suiden lisäämistä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan keltainen väri. Piristävä ja aurinkoinen. Ei jää kakku tarjoilupöydässä ”paitsioon”! Taitavasti olet myös saanut kuorrutteen asettumaan kakun päälle. Kyllä nämä kakut sulattavat päivänsankarin sydämen ja toinen vuosi saa aurinkoisen startin. 🙂