4.2.2018
KÄÄRETORTTUPOHJA (pellillinen)
Peruspohja | ||
1 | 4 kpl | munaa |
2 | 1,5 dl | sokeria |
3 | 1 dl | vehnäjauhoja |
4 | 0,75 dl | perunajauhoja |
5 | 1 tl | leivinjauhetta |
Suklaakääretorttupohja | ||
1 | Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta |
VALMISTUS
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria.
Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.
MANSIKKAMOUSSE
1 pss Dr. Oetker mansikan makuista kakkumoussea
2 dl vispikermaa
n. 0,5-1 dl maitoa
Vatkaa moussejauhe vispikerman ja maidon seoksessa kuohkeaksi vaahdoksi.
Käytin vispikermaa moussevaahdon ohjeesta poiketen maidon tilalla, jotta sain vaahdosta varmasti kuohkeaa ja riittävän ”kiinteää”.
Levitin ensin moussen täysin jäähtyneen pohjan päälle ja siihen päälle pilkoin banaanisiivuja.
Kääretorttu rullalle ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Helppoa ja hyvää!
Tässä vielä kuva suklaisesta versiosta
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihan tässä vesi herahtaa kielelle kun katselen sinun kääretorttujasi! 🙂
Mansikka-banaani on sellainen perusvarma mutta todellakin erittäin maukas yhdistelmä, samaa mieltä siis miehesi kanssa. 🙂
Ja tuo nopea ja helppo mutta monesti unholaan jäävä kääretorttu, sinä olet kyllä leiponut mehevät tortut.Todentotta, tekeminen niin nopeaa että samalla kun tekee yhden, tekee helposti kaksi! 🙂