Valmistus
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Tarvittaessa notkista mämmiä lämmittämällä sitä hetki mikrossa.
Lisää mämmin joukkoon voisula ja sokeri, sekoita.
Lisää munat ja sekoita huolellisesti.
Sekoita jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää siivilöiden taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi pienityt ruohomunat ja sekoita vielä vähän.
Voitele ja korppujauhota n. 2 litran rengasvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Laita paistumaan uunin alimmalle tasolle. Anna paistua n. 40 minuuttia. Huomaa uunien erilaiset paistotehot! Kokeile kakkua esim. puisella grillitikulla ja mikäli tikkuun ei jää kosteaa taikinaa on kakku valmis. Jos kakku uhkaa tummua liikaa päältä niin laita sen päälle leivinpaperi.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ritilän päällä, kumoa se lautaselle ja anna jäähtyä vielä hetki vuoan ollessa päällä.
Ota vuoka pois ja anna kakun jäähtyä kokonaan.
Kiitos maris <3 Tässä muodossa tosiaan mämmi upposi mullekin (en niin kovasti välitä mämmistä ihan mämminä) 🙂