1.2.2018
Noin 16 hengelle
Meetvursti-kinkkuvoileipäkakku
Leipäkerrokset:
Täysjyvä- ja vehnäpaahtoleipää (yht. n. 24 palaa)
Kostutus:
2 ½ dl lihalientä
Kinkkutäyte:
200 g vähärasvaista palvikinkkua (minulla tässä voileipäkinkkua)
1 ½ maustekurkkua
1 prk (200g) pippurituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia
Salamitäyte:
150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon pippurituorejuusto, ranskankerma ja sinappi.
Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston ja ranskankerman kanssa.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leipäpaloja kelmulla vuoratun kulhon pohjalle ja hieman reunoille. Kostuta lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Jatka näin niin kauan kuin kulhoa riittää. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Salamitäytettä jäi hieman yli, joten sekoitin siihen seuraavana päivänä ruohosipulituorejuustoa ja kuorrutin sillä ennen koristelua koko kakun. Koristella voi oman maun mukaan 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä