Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevät,  Muffinssit Nähty 1858 kertaa
 
21.02.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kevätmuffinssit (sitruunamuffinssit)


Kevät on jo ajatuksissa vaikka tällä viikolla tänne etelä-Suomeenkin on luvassa kunnon pakkasia. Mikäs sen ihanampaa siis kuin fiilistellä kevättä sitruunamuffinsseilla. Nämä muffinssit valmistuvat vieläpä ilman vatkainta – nopeaa ja helppoa 🙂 Alkuperäisen ohjeen löysin ”Leivontaa rakkaudella”-blogista.

12 kpl isoja tai 16 kpl pieniä

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna (minulla valmista sitruunankuoriraastetta n. 1 tl ja sitruunamehua purkista n. ½ dl)
75 g voita t. margariinia
0,75 dl maitoa
2 munaa

(Raasta pesty sitruuna ja purista siitä mehu.) Sekoita kuivat aineet ja kuoriraaste. Sulata voi/margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon sitruunamehu, munat, maito ja rasva niin, että taikina on tasaista. Jaa muffinivuokiin täyttäen n. 2/3 vuoasta. Paista 225 asteessa n. 15 min.

Minun uuni on tehokas ja paistaa hieman epätasaisesti vaikka onkin kiertoilmauuni, joten paistoin 200 asteessa 15 min. kääntäen pellin ympäri suunnilleen 7 minuutin kohdalla. Koristelin omani vielä sulatetuilla keltaisilla Candy Meltseillä ja värikkäillä kukkakoristerakeilla.