Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Koristeet,  Koristelutekniikat,  Lapset,  Pursotukset,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 722 kertaa
 
17.01.2018
 
1 kommentti

Hello Kitty -kakku


Tämä kakku on tehty syyskuussa -17 miniäkokelaan 21-vuotispäiville. Tein itse kakkupohjan parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ja lisäksi kokeilin tässä ensimmäistä kertaa moussetyyppistä täytettä, tuorejuustokuorrutetta, voikreemiä ja kakkukuvaa. Pursotuksiakaan en ollut liiemmälti harjoitellut etukäteen. Keittiön kellertävä valo vääristää kuorrutuksen väriä kuvassa – oli hieman enemmän punainen luonnossa 🙂

SOKERIKAKKUPOHJA
(24 CM:N IRTOPOHJAVUOKA)

6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

VALMISTUS

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella n. 8-10 min.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä (siivilän läpi) vaahtoon välillä varovasti sekoittaen. Voit käyttää sekoitukseen sähkövatkainta, mutta pienintä nopeutta!
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. HUOM! Älä jauhota.
Kaada taikina vuokaan, tasoita ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen sisään työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Mikäli pohja meinaa alkaa tummumaan liikaa ennen aikojaan niin laita sen päälle palanen leivinpaperia.
Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ainakin 10 min. ja irrota se sitten varovasti veistä apuna käyttäen vuoasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista – mielellään seuraavaan päivään kelmulla hyvin suojattuna ja jääkaapissa säilytettynä.

MANGO-VANILJAMOUSSE (riittää 2 väliin 24 cm:n kakussa)

4 dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2 prk mangososetta (vauvan ruokaa)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
5 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä (n. ½ dl)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoittaen ja lisää se kermavaahtoon, sekoita sekaisin. Lisää mangososeet ja vaniljakreemijauhe, sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka mikrossa, purista liivatteista vesi pois ja liota kuumaan veteen. Sekoittele minuutin verran ja lisää liivatevesi seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

VOIKREEMI

200 g voita
n. 3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneen lämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria varoen joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kakun pintaan ensin ns. murukerros (ohut kerros, joka sitoo kakusta irtoavat murut), anna kovettua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Levitä paksumpi ”eristekerros” kakun pintaan.

Jos käytät kakkukuvaa niin asettele se varoen kakun päälle. Kakkua ei kannata enää laittaa jääkaappiin ennen kuorutteen pursottelua ettei pinta kovetu, koska tämä ”eristekerros” toimii kakkukuvan ”kostuttajana” ja samalla kuorrutuspursotusten tarttumapintana.

TUOREJUUSTOKUORRUTE

2,5 dl vispikermaa
200 g vadelmatuorejuustoa
n. ½ dl mansikkatomusokeria
vajaa 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa jääkaappikylmä kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lusikalla pehmitetty tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon (mansikka)tomusokeri ja vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Laitakurrutetta pursotuspussiin ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Kuorrutetta voi värjätä haluamillaan elintarvike-/pastaväreillä, mutta minulla ei tuolloin (syyskuussa -17) vielä ollut värejä ja tästä kuorrutteesta tuli vadelmatuorejuuston ja mansikkatomusokerin ansiosta hempeän vaaleanpunaista.