17.1.2018
SOKERIKAKKUPOHJA
(24 CM:N IRTOPOHJAVUOKA)
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
VALMISTUS
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella n. 8-10 min.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä (siivilän läpi) vaahtoon välillä varovasti sekoittaen. Voit käyttää sekoitukseen sähkövatkainta, mutta pienintä nopeutta!
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. HUOM! Älä jauhota.
Kaada taikina vuokaan, tasoita ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen sisään työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Mikäli pohja meinaa alkaa tummumaan liikaa ennen aikojaan niin laita sen päälle palanen leivinpaperia.
Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ainakin 10 min. ja irrota se sitten varovasti veistä apuna käyttäen vuoasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista – mielellään seuraavaan päivään kelmulla hyvin suojattuna ja jääkaapissa säilytettynä.
MANGO-VANILJAMOUSSE (riittää 2 väliin 24 cm:n kakussa)
4 dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2 prk mangososetta (vauvan ruokaa)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
5 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä (n. ½ dl)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoittaen ja lisää se kermavaahtoon, sekoita sekaisin. Lisää mangososeet ja vaniljakreemijauhe, sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka mikrossa, purista liivatteista vesi pois ja liota kuumaan veteen. Sekoittele minuutin verran ja lisää liivatevesi seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
VOIKREEMI
200 g voita
n. 3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota huoneen lämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria varoen joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kakun pintaan ensin ns. murukerros (ohut kerros, joka sitoo kakusta irtoavat murut), anna kovettua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Levitä paksumpi ”eristekerros” kakun pintaan.
Jos käytät kakkukuvaa niin asettele se varoen kakun päälle. Kakkua ei kannata enää laittaa jääkaappiin ennen kuorutteen pursottelua ettei pinta kovetu, koska tämä ”eristekerros” toimii kakkukuvan ”kostuttajana” ja samalla kuorrutuspursotusten tarttumapintana.
TUOREJUUSTOKUORRUTE
2,5 dl vispikermaa
200 g vadelmatuorejuustoa
n. ½ dl mansikkatomusokeria
vajaa 1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa jääkaappikylmä kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lusikalla pehmitetty tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon (mansikka)tomusokeri ja vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Laitakurrutetta pursotuspussiin ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Kuorrutetta voi värjätä haluamillaan elintarvike-/pastaväreillä, mutta minulla ei tuolloin (syyskuussa -17) vielä ollut värejä ja tästä kuorrutteesta tuli vadelmatuorejuuston ja mansikkatomusokerin ansiosta hempeän vaaleanpunaista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvin sait tutun söpöläisen esiintymään kakussa kuorrutemannekiinina. Hello Kitty ilahduttaa ja piristää aina. Kakkupohja onnistui hienosti, samoin moni uusi asia. Reunapursotus on muhkea ja näyttävä ja hyvä raami kuvalle. Kakku maistui varmasti kaikille ja oli mieluisa ”kokelaalle”. 🙂