17.12.2017
Vanilja-rahkapullat
Taikina:
½ annosta pullataikinaa
Täyte:
100 g voita
1 ps (noin 63 g) vaniljakastikeaineksia
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Päälle:
1 muna
Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan, mutta puolet pienempänä annoksena.
Sulata voi. Sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.
Kauli taikina 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi.
Lusikoi täyte pieniksi nokareiksi taikinalevyn päälle. Levitä sitten tasaisesti.
Kieritä taikinalevy rullalle. Nipistä saumakohta tiukasti umpeen.
Leikkaa taikinapötkö 10 – 20 palaan. 10 pullasta tulee mojovan kokoisia. Pikkupullat sopivat paremmin kutsuille, joilla on muutakin tarjottavaa.
Laita pullat muffinssivuokiin. Isojen pullien kanssa käytä esimerkiksi isoja amerikanmuffinssivuokia, pienemmät pullat voi laittaa leivosvuokiin tai muffinssipellin koloihin. Huomaa, että pullat kasvavat uunissa, joten muffinssivuokaan pitää jäädä leviämisvaraa.
Anna pullien kohota vielä 20 – 30 minuuttia. Voitele munalla.
Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10 – 15 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pullat ovat saaneet sopivasti väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ei ihme, että ”katosivat”! Vasta uunista tulleet pullat ja tuoreen pullan tuoksu, sitä yhdistelmää ei kukaan voi vastustaa. Kauniita ja tasakokoisia kaikki. Nam! 🙂