9.1.2018
POHJA
4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Kumoa kuuma pohja toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
TÄYTE
Aprikoosimarmeladia (itse käytin 1 prk:n Saarioisen aprikoosimarmeladia)
2,5 dl Flora Vispiä
1 rs kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto ja halutessasi vaniljakreemijauhe (onnistuu hyvin ilmankin!). Vatkaa tasaiseksi.
Levitä marmelaadi pohjalevylle ja sen päälle kerma-tuorejuustoseos. Kääri rullalle ja anna levätä hetken jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onpa komea kääretorttu ja vastustamattoman muhkea täyte! Aprikoosi sopiikin varmasti tosi kivasti kinuskin pariksi. Nami, nami! 😋