3.2.2014
Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 prk (120g) smetanaa
Täyte
100 g valkosuklaata
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
200 g mascarponea (tai jotain muuta tuorejuustoa)
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi sokerivaahtoon, varovasti vatkaten tai kääntelemällä nuolijalla. (itse vatkasin hiljaisella teholla). Lisää lopuksi smetana ja sekoita tasaiseksi.
2. Lusikoi taikina pellille sydämen muotoista piparkakkumuottia apuna käyttäen. Piparkakkumuotin reunat kannattaa suihkuttaa vuokaspraylla, niin taikina ei jää kiinni ja menetä muotoaan kun siirryt seuraavaan. Tämä vaihe kesti hetken, mutta kärsivällisyyttä niin tuloskin on hyvä. Painele taikina kevyesti kädellä litteämmäksi. ( ole kuitenkin varovainen ettei muoto häviä)
3. Paista whoopiesit 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä
4. Tee täyte. Sulata valkosuklaa. Laita tomusokeri ja mascrapone kulhoon ja vatkaa ne tasaiseksi keskenään. Lopuksi lisää valkosuklaa. Jos haluat seoksesta punaisemman värjää täytettä punaisella elintarvikevärillä. ( itse olin kuitenkin väriin tyytyväinen)
5. Pursota täyte puolille leivonnaisista ja paina toinen puoli kanneksi.
6. Jos täytettä jää yli, niinkuin itselläni jäi vähän, voit pursottaa vielä leivonnaisten päälle koristeita.
7. Säilytä leivoksia jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tein elämäni ensimmäiset whoopiet ja valitsin tämän täytteen. Hyvän makuinen ja kauniin värinen täyte oli. Kiitos ohjeesta.