Kinuskileipomo miimi

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä Nähty 4200 kertaa
 
26.05.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMansikka-minttukakku


Tämän kakun tein äitienpäiväksi. Mielestäni tuo minttu ei maistunut tarpeeksi pohjassa, joten sitä voisi laittaa enemmänkin

Mansikka-minttukakku

Pohja
1 pkt (260g) kanelikeksejä tai muita keksejä
1,5 dl marianne rouhetta
100g voita sulatettuna

Täyte

3.5 dl kermaa
2 dl turkkilaistajugurttia
0.5 dl tomusokeria
3 rkl hunajaa
1 tl vanilijasokeria
2.5 dl mansikkasosestta
6 kpl liivatetta
2 rkl marjamehua

päälle

Tuoretta minttua
suklaata lastuina
(mansikoita)

Murkass keksit, lisää mariannerouhe ja voi.  Taputtele vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Täytteessä vaahdota kerma, lisää kermavaahtoon vanilijasokeri, tomusokeri, jugurtti ja hunaja sekä 2 dl mansikkasosetta. Kiehauta mehu ja sekoita liivatteet mehun joukkoon. Lisää lopuksi liivatteet kermavaahtoseokseen ja kaada täyte pohjan päälle. Tee lopusta mansikkasoseesta raitoja tai pyörteitä kakun pinnalle ja anna kakun hyytyä kylmässä. Koristele kakku tuoreella mintulla ja suklaarouheella tai tuoreille mansikoilla