Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo miimi

Anstku bantskun punttikakku

26.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13727_image_600x600.jpg

Mie tein kääretorttupohjan, koska mie en osaa leikata kunnolla kakkupohjia ja sit mie romahan.
Pohja
4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Ekaks vatkaa munat ja sokeri vaahoksi, silleen et siihen vaahtoon jää 8 hetkeks. Mie romahan jos ei tuu kasia ja sit siun kakkupohja ei onnistu hitoksen hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon. Siun täytyy olla hitoksen varovainen ettei vaahto romaha. Laita leivinpaperi pellille ja kaada taikina sen päälle. Paista 200 asteessa n. 6-8 min. Oo varovainen ettei pala, se tapahtuu hitoksen nopeesti ja sit mie romahan. Kumoa pohja toisella leivonpaperille johon oot ripotellu sokrua ja ota leivinpaperi päältä pois. Sit annat jäähtyä. Sie voit sillä välin tehä koristeet.

Koristeet
n. 10 kpl dominoita
sulatettua valkosuklaata
tikkaritikkuja

Pursota suklaalla dominoihin ikä tai joku muu luku minkä sie haluat niihin laittaa. Mie pursotin 21 koska muuten miun ukko romahtaa ja mie romahan kans. Anna suklaan jähmettyä hetken aikaa kylmässä. Mie vein ne ulos hetkeks mut sie voit laittaa ne vaiks jääkaappiin. Ku suklaa on jähmettyny dominoiden päällä, kasta tikkaritikun toinen pää suklaaseen ja pistä vähän myös dominon toiselle puolelle suklaata. Ei sille mis on luku muuten mie romahan. Sit pidät tikkua pystyssä siinä keksin päällä hitokseen varovasti ja suorassa ettei se romaha, kunnes suklaa on jähmettyny ja tikku pysyy paikallaan. Sit teet saman jutun toiselle puolelle myös. Mie tein kaks painoa, mut sie voit tehä niin monta ku sie haluut ja siun kakun päälle mahtuu. Sit annat niiden vielä olla kylmässä.

Täyte

70 g dominosuklaata
1 dl kermaa
1 dl murkattuja dominoita
50 g tuorejuustoa ( mie käytin violan maustamatonta, mut yleensä mie laitan mascarponea mit nyt miul ei ollu sitä , mut sie voit laittaa sitä mitä sie haluat)

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa hitokseen varovasti ettei se pala, muuten mie romahan. Sit annat suklaan hetken jäähtyä, sie voit vatkata kerman vaahdoksi sillä aikaa. Sit sie murskaat dominot jos sie et oo sitä viel tehny. Ja sekota tuorejuusto kerman sekaan. Sit sie voit sekottaa suklaan ja dominot myöskin sekaan.  Siun kannattaa maistaa täytettä ettei se ole hitokseen mautonta, jos sie oot sitä mieltä, että se tarvii viel makeutta sie voit maustaa sitä (suklaa)tomusokerilla. mut mie romahan jos täyte ei oo tarpeeks makeeta.

Tässä mie romahin ku mie yritin koota kakkua, mut sit mie soitin miun äitille ja hän sano et kuule antsku bantsku siul on oikeus siun tunteisiin. Mie leikkasin kaks pientä ympyrää pohjasta ja nostin ensin toisen tarjoilualustalle. Mut siun pitää olla varovainen koska pohja oli hitoksen pehmee ja melkein romahti ja sit mie romahin ja soitn miun äitille. Mie kostutin pohjan kevytmaidolla, mut sie voit kostuttaa sen millä haluat. Mut älä unohda kostuttaa koska muuten mie romahan ja siun kakku on hitoksen kuivaa. Sit mie laitoin väliin täytteen ja hitoksen varovasti toisen pohajn päälle, mie kostutin myös sen.

päällinen

1 dl kermaa
1/2 pss marianne crushia
tomusokeria

Ekaks sie vaahdotat kerman ja sit sie sekoitat mariannecrushit kerman sekaan. Sit sie maistat sitä et miltä se maistuu, koska jos si et maista sitä nii sie et tiiä tartteeko se makeutta ja sit mie romahan. Mie maustoin sitä sit viel tomusokerilla.
Sit mie levitin kerman hitoksen varovasti kaukn päälle ja reunoille. Ja sit mie laitoin dominot kakun sivulle ja lopuks tangot päälle, koska muuten mie romaahn jos tangot romahtaa.
Sit mie soitin Maikulle er mie romahan ku mie sain kakun valmiiks. Ja siun kannattaa tarjoilla kakku melkein heti ku sie oot sen kuorruttanu ettei dominot kerää kosteutta.

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13727_kuviorulla_400x400.jpgmiimiKuviorulla ystävälle
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13727_image2_400x400.jpgmiimiMansikka-minttukakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13727_image_400x400.jpgmiimiAnstku bantskun punttikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13727_MG_5752_400x400.jpgmiimiSydän whoopiesit ystävälle
1

Kommentit (3)

Kinuskiemo
27.2.2014 19:29

Hitokseen varmasti äänestän sinnuu Antsku bantsku, kun nuin hyvän reseptin tänne leipomoos laitoit. Hyvä että siun ukko tykkäs siun kakusta. Hitokseen hyvä idea koristella kakku punttisalin tangoilla ja painoilla. Siitä siun ukko tietää, et sie nyt aattelet siun linjoja.

Mitäs mieltä Maikku tästä mahto olla? Maistuiko hälle? Jos Maikku ei tykänt, niin et kyllä Antsku bantsku romaha! Siul on oikeus siun tunteisiin, siul on oikeus olla ylpee siun kakusta. 🙂

maissu
27.2.2014 18:03

Ja nyt tietysti romahit jo, kun tuli kirjoitusvirhe..kiitokset on tietysti Antsku bantskulle tarkoitettu.

maissu
27.2.2014 18:01

Ansku banskun kakku näyttää hyvältä ja ajattelin kokeilla tämän(kin) valmistamista viikonloppuna. Ettei sun tarvi romahtaa..
Uskon, että on hitokseen hyvää, kiitos reseptistä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa