13.3.2014
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
100 g voita sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl kuorittuja ja paloiteltuja raparperejä
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Leviä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä