13.3.2014
Rahkavoitaikina:
1 prk (250 g) rahkaa
250 g voita
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja anna kovettua jääkaapissa kelmuun käärittynä noin tunnin ajan. Valmista sillä aikaa
Täyte:
300 g paistijauhelijaa
1 iso sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1,25 dl smetanaa
1 1/2 rkl tomaattisosetta
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 iso punainen paprika kuutioituna
Voiteluun:
kananmunaa
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää muut ainekset (mausteita oman mielen mukaan) ja hauduta viisi minuuttia, kunnes sakenee. Anna jäähtyä.
Kauli taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi (45×30 cm) ja levitä täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele kiekkoset munalla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei!
Olen käyttänyt tätä ohjetta (Valion ohje) 80-luvulta lähtien. Nyt se on ’jossain’ hyvässä tallessa:)
Selailin googlesta ja löysinkin se sinun sivuiltasi.
Nyt ajattelin kokeilla ohjetta nyhtökauralla ja lehtitaikinalla vegeversiona. Saas nähdä miten onnistun. Munalla voitelun jätän pois.
Suurkiitos, nyt ohje ei ole enää hukassa, kun tiedän mistä se löytyy!