13.3.2014
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1/2 dl jauhettua mantelia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,25 dl ranskankermaa
Täyte:
1 1/2 rkl perunajauhoja
6 dl mustikoita
1 rkl sokeria
Päälle:
25 g voita
1/3 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita keskenään mantelijauho, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi ranskankerma. Levitä taikina tasaisesti uunivuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele taikinalle perunajauho, mustikat ja sokeri. Nypi voi, fariinisokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi ja levitä piirakalle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä