23.1.2014
Tarvitset:
-3-4 veriappelsiinia (vaihtoehtoisesti 2 verigreippiä)
-0,5 dl fariinisokeria
-2 tl sulatettua voita/margariinia
-3 dl vehnäjauhoja
-0,75 dl hienosokeria
-0,75 dl fariinisokeria
-1 tl leivinjauhetta
-2 munaa
-1 dl oliiviöljyä (voi myös korvata voilla/margariinilla)
-1 dl veriappelsiinin puristettua mehua
-2 tl veriappelsiinin raastettua kuorta
Tee näin:
-voitele vuoka
-sekoita sulatettu voi/margariini fariinisokerin kanssa ja levitä vuoan pohjalle
-raasta yhden veriappelsiinin kuori ja purista mehu talteen
-kuori loput veriappelsiinit, leikkaa siivuiksi ja asettele vuokaan sokeri-voiseoksen päälle
-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita kulhossa munat ja öljy sekä veriappelsiinin mehu ja kuori
-sekoita kuivat aineet seokseen
-kaada taikina vuokaan veriappelsiinien päälle
-paista uunissa 175° C-asteessa n. 40 min, tai kokeile kypsyys hammastikulla
-anna kakun jäähtyä ennen kumoamista
-tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa tai sellaisenaan
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä