Tämä idea lähti ajatuksesta tehdä herkku pohjoisen antimista. Kotiseudullani syödään usein leipäjuustoa hillojen kanssa, joten yhdistin nämä kaksi herkkua vanukkaan kanssa. Makeaa ja hieman suolaistakin!
Tämä idea lähti ajatuksesta tehdä herkku pohjoisen antimista. Kotiseudullani syödään usein leipäjuustoa hillojen kanssa, joten yhdistin nämä kaksi herkkua vanukkaan kanssa. Makeaa ja hieman suolaistakin!
Ohjeesta tulee muistaakseni 12 muffnivuoan kokoista vanukasta.
300 g tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
4 keltuaista
3 d l maitoa
6 liivatelehteä
3½ dl kermaa
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyvin
- Kiehauta maito, halkaistu vaniljatanko mukana, ja kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen
- Laita seos kasarissa hellalle, kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista niistä liika vesi pois ja lisää ne kuumaan maito – keltuaisseokseen. Mausta vaniljalla ja jäähdytä seos haaleaksi.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja maitorahka sileäksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Vatkaa maito – munamassa juusto – rahkaseoksen joukkoon ja sekoita siihen lopuksi vatkattu kerma
- Laita seos pieniin, vetoisuudeltaan 1 – 1,5 dl:n kasteltuihin annosvuokiin. Hyydytä kylmässä. Irroita vanukkaat varovasti ohuen veitsen kanssa.
Leikkaa lautaselle lisäksi muotilla leipäjuustoa ja asettele hilloja. Koristele lisäksi tomusokerilla.
mariorvokki
Meilläpä on ollut samat raaka-aineet mielessä hyydykekakkuja miettiessämme! 🙂 Herkulliselta kuulostaa!
mari-johanna
Onnea uudelle leipomon omistajalle! Voi ihanaa narinajuustoa! Tätä täytyy kokeilla,olet tehnyt kauniin mutta yksinkertaisen annoksen! 🙂 Minä nuorena tyttönä vietin au pair vuotta Brysselissä ja isäntäperhe maksoi kielikurssit.Siellä ranskan kurssilla järjestimme sitten nyyttärit,koska meitä oli varsin kirjava sakki monesta eri maasta.Idea oli,että tuo oman kotimaansa omia ruokia.Minulla oli leipäjuustoa,ruisleipää ,lakkahilloa,Fazerin sinistä suklaata…. Eräs nuori kaveri säikähti maistaessaan juustoa ja huusi minun suussa narisee.Sen jälkeen juusto on minulle ollut narinajuustoa! 🙂