Kinuskileipomo Nuuniaanan nurkkaus

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Leivokset,  Muuta makeaa Nähty 3544 kertaa
 
10.05.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTITuorejuustovanukas hilloilla ja leipäjuustolla


Tämä idea lähti ajatuksesta tehdä herkku pohjoisen antimista. Kotiseudullani syödään usein leipäjuustoa hillojen kanssa, joten yhdistin nämä kaksi herkkua vanukkaan kanssa. Makeaa ja hieman suolaistakin!

Ohjeesta tulee muistaakseni 12 muffnivuoan kokoista vanukasta.

300 g    tuorejuustoa

200 g    maitorahkaa

4          keltuaista

3 d l      maitoa

6          liivatelehteä

3½ dl    kermaa

 

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyvin
  2. Kiehauta maito, halkaistu vaniljatanko mukana, ja kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen
  3. Laita seos kasarissa hellalle, kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista niistä liika vesi pois ja lisää ne kuumaan maito – keltuaisseokseen. Mausta vaniljalla ja jäähdytä seos haaleaksi.
  5. Sekoita keskenään tuorejuusto ja maitorahka sileäksi.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi
  7. Vatkaa maito – munamassa juusto – rahkaseoksen joukkoon ja sekoita siihen lopuksi vatkattu kerma
  8. Laita seos pieniin, vetoisuudeltaan 1 – 1,5 dl:n kasteltuihin annosvuokiin. Hyydytä kylmässä. Irroita vanukkaat varovasti ohuen veitsen kanssa.

Leikkaa lautaselle lisäksi muotilla leipäjuustoa ja asettele hilloja. Koristele lisäksi tomusokerilla.