pohja:
250 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl (ruoko)sokeria
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kahvia
täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl mantelilikööriä tai konjakkia (voi korvata myös kahvilla)
koristeeksi:
Esim suklaata rouhittuna tai kaakaojauhetta, suklaakarkkeja
Pohja:
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon. Lisää sula suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinan joukkoon parissa erässä.
Lisää lopuksi vahva kahvi ja sekoita tasaiseksi nopeasti.
Laita leivinpaperi kahden irtovuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm) ja voitele vuoat. Jaa seos niihin. Paista uunin keskitasolla 25-30 min kunnes kakku tuntuu kypsältä tikulla kokeiltaessa. Anna jäähtyä.
täyte:
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone ja sokerit sekä lopuksi neste. Massa ei saa olla liian löysää, jotta se ei valu, mutta varo ettet vatkaa kermaa liikaa.
Nosta toinen kakkupohja tarjoiluvadille. Jos pohjat tuntuvat kuivilta (tai haluat helposti leikkaantuvan kakun) voit kostuttaa niitä hieman laihalla kahvilla tai vedellä. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle loput täytteestä.Koristele kakku esim;
– sihtaamalla päälle kaakaojauhetta esim teesihdin avulla
– suklaarouheella
– karkeilla esim värikkäät pilkulliset suklaamunat (ne ilman foliokäärettä) sopivat kauniisti