pohja:
250 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl (ruoko)sokeria
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kahvia
täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl mantelilikööriä tai konjakkia (voi korvata myös kahvilla)
koristeeksi:
Esim suklaata rouhittuna tai kaakaojauhetta, suklaakarkkeja
Pohja:
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon. Lisää sula suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinan joukkoon parissa erässä.
Lisää lopuksi vahva kahvi ja sekoita tasaiseksi nopeasti.
Nosta toinen kakkupohja tarjoiluvadille. Jos pohjat tuntuvat kuivilta (tai haluat helposti leikkaantuvan kakun) voit kostuttaa niitä hieman laihalla kahvilla tai vedellä. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle loput täytteestä.Koristele kakku esim;
– sihtaamalla päälle kaakaojauhetta esim teesihdin avulla
– suklaarouheella
– karkeilla esim värikkäät pilkulliset suklaamunat (ne ilman foliokäärettä) sopivat kauniisti
Kinuskiemo: Tällä kertaa on aitoja neilikoita koristeena 😊