24.5.2015
Pohja:
Digestivejä tai muita keksejä murskattuna
50g voisulaa
Tuorejuustoseokset:
5 dl vispikermaa
1 prk tuorejuustoa
5 liivatelehteä
hieman vaniljasokeria ja sokeria
1 Pandan valkosuklaalevy (120-140g?)
Urtekramin lakritsijuurijauhetta
Pinta:
0,5 prk Bonne mangososetta
3 liivatelehteä
suklaata koristeluun
1. Tee pohja, sekoita keskenään keksimurut ja voisula. Painele tiiviiksi leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan pohjalle. Tässä voit käyttää apuna perunasurvinta. Laita jääkaappiin odottamaan.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Lisää oman maun mukaan sokerit.
4. Jaa tuorejuustoseos kahteen osaan. Joko suhteella 1:1 tai 2:1 riippuen siitä kuinka paljon haluaa lakritsinmakua. Sulata valkosuklaa ja sekoita se toisen osan sekaan (suurempaan osaan jos teet suhteessa 2:1). Toiseen seokseen lisätään lakritsijuurijauhetta. Määrää en osaa sanoa, mutta maistelemalla välillä saa hyvän tuntuman. Lisäilin jauhetta pari teelusikallista kerralla. Huomaa, että mausta tulee intensiivisempi, kun maut yhdistyvät.
5. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sulata tilkassa kuumaa vettä. Sekoita liivateesta puolet ja puolet molempiin tuorejuustoseoksiin. Sekoita kunnolla molemmat seokset.
6. Kaada ensin valkosuklaaseos pohjan päälle ja sen jälkeen lakritsiseos valkosuklaaseoksen päälle. Tasoittelen pinta nätiksi ja laita jääkaappiin hyytymään.
7. Parin tunnin hyytymisen jälkeen tehdään mangokerros. Liivatelehdet pehmitetään ensin kylmässä vedessä ja puristetaan vesi pois. Liivate sulatetaan tilkkaan kuumaa vettä ja sekoitetaan suoraan mangososeeseen. Levitä sose kakun pinnalle ja laita kakku takaisin hyytymään jääkaappiin.
8. Hyytymisen jälkeen koristele suklaakoristeilla tai sulata suklaasta raitoja pinnalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä