10.5.2015
Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia (estää isojen jääkiteiden muodostumisen ja pehmentää massaa, tarvittaessa voi jättää pois mutta koostumus voi olla kovaa, ei maistu millekään)
Makuaineet:
0,5 purkkia kinuskia
Susupaloja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan ja vanilja. Lopuksi glukoosisiirappi.
2. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa.
3. Leikkaa susupaloja (jätä muutama koristelua varten) pienimmiksi paloiksi ja sekoita massan sekaan.
4. Kaada kinuskista vähän yli puolet massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.
5. Kaada massa sopivaan astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Tee jäätelön pintaan lusikalla aaltoja ja näin kinuskista muodostuu raitoja. Asettele loput susupalat pinnalle.
6. Pakasta yön yli kannen tai tuorekelmun alla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Koitin nyt ensimmäistä kertaa tehdä itse jäätelöä ja minulle jäi ohjeesta epäselväksi, milloin massaan lisätään tuo glukoosisiirappi. Se lukee tuolla tarvikkeista, mutta sen lisäämisestä ei puhuta toimintaohjeessa. 🤔