Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta / Kinuski-susupala -jäätelö

Leipomo: Nuuniaanan nurkkaus
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_1206_600x600.jpg

Nyt on todella helppoa tehdä kotona jäätelöä ilman konetta! Tätä reseptiä pystyy muuntelemaan makuaineiden osalta iha sellaiseksi kuin ikinä itse pystyy keksimään! Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi lakritsin makuista. Eli helposti voi muuntaa ohjeesta gluteenittoman, pähkinättömän...

Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia (estää isojen jääkiteiden muodostumisen ja pehmentää massaa, tarvittaessa voi jättää pois mutta koostumus voi olla kovaa, ei maistu millekään)

Makuaineet:
0,5 purkkia kinuskia
Susupaloja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan ja vanilja.
2. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa.
3. Leikkaa susupaloja (jätä muutama koristelua varten) pienimmiksi paloiksi ja sekoita massan sekaan.
4. Kaada kinuskista vähän yli puolet massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.
5. Kaada massa sopivaan astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Tee jäätelön pintaan lusikalla aaltoja ja näin kinuskista muodostuu raitoja. Asettele loput susupalat pinnalle.
6. Pakasta yön yli kannen tai tuorekelmun alla.

IMG_1217

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Ainesosat:

Toffee/kinuski

Kategoriat:

JäätelökakutKesäMuuta makeaaSyntymäpäivät
- - 27

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (27)

Kirsi Nyyssölä7.6.2020 12:22

Tuo glukoosisiirappi todella toimii! Tein ensin toisen ohjeen mukaan missä sitä ei käytetty ja tulos oli kaukana jäätelöstä. Nyt on pehmeää heti pakkasestakin otettuna ja samettista! 👍

Nuuniaana22.5.2020 13:07

Ritva Nororaita: tavallinen kondensoitu maito ns sininen purkki Voi olla sokeroitu mutta ei karamellisoitu (ruskea purkki). Karamellisoitu on kuin kinuskikastiketta ja sitä voi käyttää makuaineena.

Jennni_: en osaa suoraan sanoa. Varmaan sama määrä on ok, jos soija vispautuu samalla tavalla.

Ritva Nororaita1.5.2020 13:04

Mitä kondensoitua kannattaisi käyttää..perus, makeutettua vai sokeroitua?

Jennni_10.4.2020 23:20

Jos käyttää vispautuvaa alpro soyaa, mikä olisi vaahdotukseen sopiva määrä?

Nuuniaana30.3.2020 11:00

Kasvipohjaisilla tuotteilla en ole kokeillut tehdä. En osaa sanoa, pitää vain kokeilla.

Kondensoitu maito ei ole laktoositonta. Jos haluaa ehdottomasti laktoosittoman, sen maidon voi itse tehdä keittämällä laktoositonta maitoa kasaa ”maitotiivisteeksi”. Tälläisen ohjeen löysin kokitjapotit.fi sivustolta:

8 dl laktoositonta maitojuomaa (tai kasvisperäistä maitoa)
2 dl sokeria

Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen vähän väliä sekoitellen parisen tuntia. Sopiva lämpötila on sellainen, jossa maitoseos ei poreile lainkaan vaan keittyy vaan hiljalleen kasaan. Säännöllinen (5-10 minuutin välein) toteutuva hämmentely on välttämätöntä, ettei seoksen pinnalle muodostu kalvoa, joista tulee lopulta klimppejä.

Milka Kivimäki-Väisänen10.7.2019 10:33

Voikohan kerman vaihtaa kaurakermaan? Ja sopiiko kondensoitu maito laktoosi-intolerantikolle?

Jasmina Kemppi20.12.2018 11:56

Säilyykö jäätelö pitkään pakastimessa?

Pia Karppela19.8.2018 09:49

Tein tänään maidottomasta kondensoidusta maidosta ja maidottomasta vispikermasta. Raidaksi tuli itse tehtyä vadelmacurdia. Nyt on hyvää maitoallergikolle.

MrsGunsoul24.8.2016 08:53

Hyvää on! Nyt on kokeiltu sekä kuohu- että vispikermalla enkä ainakaan itse huomaa mitään eroa. Kummastakin jää se rasvainen tuntu suuhun ihan samalla tapaa, mutta eipä se sinällänsä haittaa kun ei tätä kaloripommia muutenkaan voi niin paljon kerralla vetää. 😀

Ekan satsin siis tein kuohukermaan Pätkis-paloilla ja kinuskikastikkeella ja toisen satsin vispikermaan survotuilla mustikoilla. Kummatkin tosi hyviä! <3

nalamuru5.11.2015 14:38

Satu: kiva jos olin avuksi. Minulla on harvemmin gluteenittomalle tarvetta niin olen useimmiten tehnyt perunajauhosta, kun niillä saa luontaisesti gluteenittoman, mutta toki nuo gluteenittomat jauhoseokset on näppärämpiä. Noita jyttejauhoja pitääkin joskus testata.

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta / Kinuski-susupala -jäätelö

Leipomo: Nuuniaanan nurkkaus
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20697_IMG_1206_600x600.jpg

Nyt on todella helppoa tehdä kotona jäätelöä ilman konetta! Tätä reseptiä pystyy muuntelemaan makuaineiden osalta iha sellaiseksi kuin ikinä itse pystyy keksimään! Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi lakritsin makuista. Eli helposti voi muuntaa ohjeesta gluteenittoman, pähkinättömän...

Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia (estää isojen jääkiteiden muodostumisen ja pehmentää massaa, tarvittaessa voi jättää pois mutta koostumus voi olla kovaa, ei maistu millekään)

Makuaineet:
0,5 purkkia kinuskia
Susupaloja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan ja vanilja.
2. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa.
3. Leikkaa susupaloja (jätä muutama koristelua varten) pienimmiksi paloiksi ja sekoita massan sekaan.
4. Kaada kinuskista vähän yli puolet massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.
5. Kaada massa sopivaan astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Tee jäätelön pintaan lusikalla aaltoja ja näin kinuskista muodostuu raitoja. Asettele loput susupalat pinnalle.
6. Pakasta yön yli kannen tai tuorekelmun alla.

IMG_1217

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Ainesosat:

Toffee/kinuski

Kategoriat:

JäätelökakutKesäMuuta makeaaSyntymäpäivät
- - 27

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (27)

Kirsi Nyyssölä7.6.2020 12:22

Tuo glukoosisiirappi todella toimii! Tein ensin toisen ohjeen mukaan missä sitä ei käytetty ja tulos oli kaukana jäätelöstä. Nyt on pehmeää heti pakkasestakin otettuna ja samettista! 👍

Nuuniaana22.5.2020 13:07

Ritva Nororaita: tavallinen kondensoitu maito ns sininen purkki Voi olla sokeroitu mutta ei karamellisoitu (ruskea purkki). Karamellisoitu on kuin kinuskikastiketta ja sitä voi käyttää makuaineena.

Jennni_: en osaa suoraan sanoa. Varmaan sama määrä on ok, jos soija vispautuu samalla tavalla.

Ritva Nororaita1.5.2020 13:04

Mitä kondensoitua kannattaisi käyttää..perus, makeutettua vai sokeroitua?

Jennni_10.4.2020 23:20

Jos käyttää vispautuvaa alpro soyaa, mikä olisi vaahdotukseen sopiva määrä?

Nuuniaana30.3.2020 11:00

Kasvipohjaisilla tuotteilla en ole kokeillut tehdä. En osaa sanoa, pitää vain kokeilla.

Kondensoitu maito ei ole laktoositonta. Jos haluaa ehdottomasti laktoosittoman, sen maidon voi itse tehdä keittämällä laktoositonta maitoa kasaa ”maitotiivisteeksi”. Tälläisen ohjeen löysin kokitjapotit.fi sivustolta:

8 dl laktoositonta maitojuomaa (tai kasvisperäistä maitoa)
2 dl sokeria

Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen vähän väliä sekoitellen parisen tuntia. Sopiva lämpötila on sellainen, jossa maitoseos ei poreile lainkaan vaan keittyy vaan hiljalleen kasaan. Säännöllinen (5-10 minuutin välein) toteutuva hämmentely on välttämätöntä, ettei seoksen pinnalle muodostu kalvoa, joista tulee lopulta klimppejä.

Milka Kivimäki-Väisänen10.7.2019 10:33

Voikohan kerman vaihtaa kaurakermaan? Ja sopiiko kondensoitu maito laktoosi-intolerantikolle?

Jasmina Kemppi20.12.2018 11:56

Säilyykö jäätelö pitkään pakastimessa?

Pia Karppela19.8.2018 09:49

Tein tänään maidottomasta kondensoidusta maidosta ja maidottomasta vispikermasta. Raidaksi tuli itse tehtyä vadelmacurdia. Nyt on hyvää maitoallergikolle.

MrsGunsoul24.8.2016 08:53

Hyvää on! Nyt on kokeiltu sekä kuohu- että vispikermalla enkä ainakaan itse huomaa mitään eroa. Kummastakin jää se rasvainen tuntu suuhun ihan samalla tapaa, mutta eipä se sinällänsä haittaa kun ei tätä kaloripommia muutenkaan voi niin paljon kerralla vetää. 😀

Ekan satsin siis tein kuohukermaan Pätkis-paloilla ja kinuskikastikkeella ja toisen satsin vispikermaan survotuilla mustikoilla. Kummatkin tosi hyviä! <3

nalamuru5.11.2015 14:38

Satu: kiva jos olin avuksi. Minulla on harvemmin gluteenittomalle tarvetta niin olen useimmiten tehnyt perunajauhosta, kun niillä saa luontaisesti gluteenittoman, mutta toki nuo gluteenittomat jauhoseokset on näppärämpiä. Noita jyttejauhoja pitääkin joskus testata.

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa