Kotitekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta / Kinuski-susupala -jäätelö
Leipomo: Nuuniaanan nurkkausJäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia (estää isojen jääkiteiden muodostumisen ja pehmentää massaa, tarvittaessa voi jättää pois mutta koostumus voi olla kovaa, ei maistu millekään)
Makuaineet:
0,5 purkkia kinuskia
Susupaloja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa kerman sekaan ja vanilja.
2. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa.
3. Leikkaa susupaloja (jätä muutama koristelua varten) pienimmiksi paloiksi ja sekoita massan sekaan.
4. Kaada kinuskista vähän yli puolet massan sekaan ja pyöräytä huolimattomasti sekaisin, jotta sekaan jää kinuskiraitoja.
5. Kaada massa sopivaan astiaan ja kaada loput kinuskista päälle. Tee jäätelön pintaan lusikalla aaltoja ja näin kinuskista muodostuu raitoja. Asettele loput susupalat pinnalle.
6. Pakasta yön yli kannen tai tuorekelmun alla.
Ainesosat:
Kategoriat:
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5357 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2616 tassutusta
Mokkapalat
2345 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1373 tassutusta
Tuo glukoosisiirappi todella toimii! Tein ensin toisen ohjeen mukaan missä sitä ei käytetty ja tulos oli kaukana jäätelöstä. Nyt on pehmeää heti pakkasestakin otettuna ja samettista! 👍