15.12.2015
6 annosta:
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
chai jauhetta maun mukaan, noin kolme ruokalusikallista
Kuumenna kerma ja maito kattilassa kiehumispisteeseen hitaasti ja kuumennuksen puolessa välissä lisää chaijauhe. Sekoittele ja maista sopiva maku. Lisää chaita, jos siltä tuntuu, mutta maku vahvistuu sen olessa jääkaapissa. Sekoittele, ettei pala pohjaan!
Vatkaa keltuaisia kevyesti ja kaada maitoseos munien joukkoon ohuena nauhana. Vältä vaahdon syntymistä sekoittamalla kevyesti.
Asettele annosvuoat uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Paista 190 asteessa 20-25 min. Nosta ulos, kun seos alkaa hyytymään muttei ole vielä kovaa.
Jäähdytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Juuri ennen tarjoilua ripottele sokeria päälle ja paahda kaasupolttimella karamellimaiseksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan näköistä! Chai-jauheesta saisi varmaan makua myös niin sanottuun maitohyytelökakkuun, jossa kuivakakkumuottiin tehdään ihanasti hytkyvä leivonnainen. Pitääkin kokeilla!