Kinuskileipomo Nuuniaanan nurkkaus

Kategoria: Joulu,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa Nähty 27752 kertaa
 
15.12.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIChai Creme Brülee


Monesti olen yrittänyt tehdä jouluisen makuista Creme Brüleetä tuloksetta. Jostain syystä kanelitangoista ei ole lähtenyt tarpeeksi makua irti. Espresso House nimisessä kahvilaketjussa (ja monessa muissa kuten Caffissa) myydään Chai Latten chaipulveria kotiin viemiseksi. Jauheen avulla sai ihanan Chai Lattelle maistuvan paahtovanukkaan. Huomaa että chaipulvereissa on eroja, tämä Espresso Housen sisältää sokeria valmiiksi niin paljon, etten lisää sitä ollenkaan.

6 annosta:

1 prk (3,3 dl) kuohukermaa

1 dl maitoa

4 keltuaista

chai jauhetta maun mukaan, noin kolme ruokalusikallista

Kuumenna kerma ja maito kattilassa kiehumispisteeseen hitaasti ja kuumennuksen puolessa välissä lisää chaijauhe. Sekoittele ja maista sopiva maku. Lisää chaita, jos siltä tuntuu, mutta maku vahvistuu sen olessa jääkaapissa. Sekoittele, ettei pala pohjaan!

Vatkaa keltuaisia kevyesti ja kaada maitoseos munien joukkoon ohuena nauhana. Vältä vaahdon syntymistä sekoittamalla kevyesti.

Asettele annosvuoat uunipannulle. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Paista 190 asteessa 20-25 min. Nosta ulos, kun seos alkaa hyytymään muttei ole vielä kovaa.

Jäähdytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Juuri ennen tarjoilua ripottele sokeria päälle ja paahda kaasupolttimella karamellimaiseksi.