Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Päärynäinen kinuskiherkku

Leipomo: Ninni
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27938_IMG_20180114_232131_600x600.jpg

Päärynäinen kinuskiherkku

Pohja:
150g Kantolan kaurakeksejä
50g Voita

Kinuskitäyte:
1,5dl kuohukermaa
0,75 dl fariinisokeria
2dl vispikermaa
4 liivatelehteä
0,25dl vettä

(Valinnainen Päärynä”geeli” täytekerrosten väliin:
2prk päärynäsosetta (125g ’a)
3 liivatelehteä)

Päärynätäyte:
2,5dl kuohukermaa
200g päärynäkinuskirahkaa
1prk päärynäsosetta (125g ’a)
4 liivatelehteä
0,25 dl vettä tai päärynämehua

Pinnalle:
1 Päärynä
3 liivatetta
2dl päärynämehua tai makeaa jälkiruokaviiniä

Valmistele irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunakalvolla/öljyllä. Itse tein kahteen, halkaisijaltaan 16 cm, vuokaan. Tavallisesti tämä määrä sopinee 24cm vuokaan.

Pohjan valmistus: Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää sula voi. Taputtele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kinuskitäyte: Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, kiehauta ja nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään sekoitellen ja sitten jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kun kinuski on jäähtynyt vatkaa se ja lisää vatkattu vispikerma joukkoon. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen, lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin.

Valinnainen Päärynä ”geeli”: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä pieni osa soseesta esim. mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Sekoita loppu sose joukkoon. Levitä sose vuokaan kinuskitäytteen päälle ja nosta taas takaisin jääkaappiin.

Päärynätäyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja päärynäsose. (Tässä vaiheessa mietin voisiko vaniljakreemijauhetta lisätä antamaan jämäkkyyttä, mutta se jäi ajatuksen tasolle.) Sulata liivatteet kuumennettuun nesteeseen ja lisää se täyteseokseen. Kaada täyte vuokaan edellisen täytteen (tai geelin) päälle. Laita jälleen takaisin jääkaappiin hyytymään.

Pinnalle: Kun kakku on hyytynyt sopivasti muutaman tunnin, tai tarvittaessa enemmän, on pintakiilteen vuoro. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa päärynästä ohuita siivuja haluamallasi tavalla. asettele ne hyytyneen kakun pintaan. Kuumenna 0,5dl haluamaasi nestettä (mehu tai viini) mikrossa kuumaksi ja sulata lionneet liivatteet siihen. Lisää kuuma seos loppuun nesteeseen ja valuta varovasti päärynäsiivujen päälle. Ja jälleen kakku matkaa takaisin jääkaappiin hyytymään.  ps. Jos viiniä haluaa käyttää alkoholitta, voi ostaa suoraan holittoman tai kiehauttaa viinistä alkoholin pois.

Itse odottaisin kakun lopullista hyytymistä reippaasti ainakin 3-4 tuntia.

Lisäystä johdantoon / lopputekstit ja ajatukset:

En ole ollenkaan varma, onnistuuko hyydytetty kakku tällä reseptillä, sillä en ole ehtinyt hiomaan sitä yhtään. Visiot toteutuksesta muuttuivat tehdessä moneen otteeseen (onneksi tein kahteen pieneen vuokaan niin pääsin testaamaan eri visioita). Olen kuitenkin melko toiveikas onnistumisesta. 🙂
Kantolan kaurakeksit valitsin koska niissä on hieman enemmän suutuntumaa kuin monissa muissa, ja sitä tähän kakkuun hain. Kinuskin kanssa olen vasta-alkaja, joten tuli huomattua että sen jäähdyttäminen jääkaappilämpöiseksi vie aikaa enemmän kuin osasin arvata. Se siis kannattaa keittää edellisenä päivänä että ehtii jäähtyä kunnolla(niin kuin täällä monessa ohjeessa asiasta olikin infoa). Liivatteiden määräkään ei ole ollut koskaan omia vahvuuksiani, ja usein tuntuu että laitan liikaa liivatetta mikäli ohjetta ei ole. Täytyy siis tarkentaa määriä tähänkin ohjeeseen tarvittaessa. Ja vielä sananen väreistä. Jos minulla olisi ollut kaapissa kauniita vihreitä pastavärejä, olisin tyrkännyt niitä päärynätäytteeseen ja ”geeliin”, mutta kun ei ollut niin laittamatta jäi. Mietin myös että pinta kiilteen alle olisi voinut myös sipaista ohuen kerroksen kauniiksi värjättyä päärynä ”geeliä”. Se olisi varmasti antanut näköä kivasti. Btw sipaisin koe mielessä ohuiden päärynäsiivujen pintaan sitruunanmehua, kun muistelin että se saattaisi hidastaa päärynän tummumista (mutta tästäkään en ole varma auttaako/oliko näin). Toivottavasti ette kuole nauruun tätä ohjetta lukiessanne, minä vasta harjoittelen. :’D

– Teidän, Ninni 🙂

Ainesosat:

Toffee/kinuski

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutKinuskikissan 10-vuotistempaus
- Helppo 4

Kommentit (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa