13.2.2016
Punainen ja ruskea taikina:
1 valkuainen
½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
punaista pastaväriä 1/3 taikinaan
1rkl kaakaojauhetta 1/3 taikinaan
2rkl 1/3 taikinaan
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
sokeria maun mukaan
4 passion hedelmää
1rkl vaniljakreemijauhetta
aprikoosimarmeladia
Vaalea taikina:
¾ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
50 g voita
3 munaa
1 ¼ dl sokeria
Tee ensin punainen ja ruskeat taikinat, sekoita valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot keskenään vatkaimella, lisää pehmeä voi. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää kolmeksi eri sävyksi.
Tee kuviot leivinpaperille ja laita jääkaappiin, kunnes kuviot ovat jähmettyneet.
Vatkaa kerma, lisää rahka, passion hedelmien hedelmäliha, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Laita jääkaappiin odottamaan.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana joukkoon puolet sokerista vähän kerrallaan. Laita keltuaisten joukkoon loput sokerista ja vatkaa vaahdoksi, yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita vaahdon joukkoon jauhot ja voisula vuorotellen varovasti sekoittaen.
Kaada vaalea taikina jähmettyneiden kuvioiden päälle, paista 200 asteessa n.7 min. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi, ripottele toiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa kuviopuoli alaspäin, anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! 🙂