31.8.2014
Pohja
3 munaa
1dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk Flora vanillaa
75 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
vadelmia
Koristelu
Sokerimassaa
tummaa suklaata
punaista tomuväriä
valkoista kimalle tomuväriä
Vatkaa munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeri seokseen. Kaada pellille ja paista 225 asteessa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sulata valkosuklaa ja vatkaa Flora vanilla. Lisää vaahtoon valkosuklaa ja liivate, levitä täyte pohjan päälle, lisää vadelmat täytteen päälle ja rullaa, laita jääkaappiin. Tee sokerimassasta isolla ja keskikokoisella omenankukka muotilla kukkia, anna kuivua esim. foliokupeissa. Kukkaset voi tehdä myös jo aikaisemmin, että kerkiävät kuivua hyvin ja jää paremmin muotoonsa, värjää tomuväreillä. Koristele kääretorttu suklaalla, esim. pyöreää tyllaa käyttäen (halkaisija 2-3mm) ja lisää kukkaset päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä kakku häikäisee kahvipöydässä. Ja varmasti maku on linjassa ulkonäön kanssa. 🙂