25.10.2014
Pohja
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia
Väliin
n.60g mantelirouhetta
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Päälle
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 munaa
koristeeksi mantelirouhetta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, sulata voi/margariinin ja lisää joukkoon. Levitä pohja irtopohjavuokaan ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 10 min (uunin pohjalle kannattaa laittaa pelti ja leivinpaperi, koska rasva valuu helposti irtopohjavuoasta). Tee kinuski kermasta ja fariinisokerista keittämällä hiljalleen n. 20min. Anna hetki jäähtyä ja lisää kinuskiin mantelirouheet. Levitä kinuski-mantelirouhe seos pohjan päälle. Sekoita keskenään munat, sokeri ja tuorejuusto, lisää seos kinuskin päälle. Päälle voi jo halutessaan ripotella mantelirouhetta koristeeksi (Rouheet uppoavat vähän tuorejuustoon). Paista 175 asteessa n. 30-35 min. Lisää vielä mantelirouhetta päälle koristeeksi, laita jäähtynyt kakku vielä muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta kakku on täysin kylmä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiva, toivottavasti maistuu 🙂