29.12.2014
Pohja
1 muna
0,4 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte
5dl kermaa
200g tuorejuustoa
200g piparkakkurahkaa
1rkl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan
5 liivatelehteä
Kiille
3,5dl glögiä
3 liivatelehteä
Koristeluun valkosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot. Kaada taikina 24cm irtopohjavuokaan, paista 225 asteessa
n. 5-7 minuutia, anna jäähtyä.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto, rahka ja sokerit. Kuumenna tippa vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan. Kiehauta 0,5dl glögiä, sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää seos glögin joukkoon ja kaada kakun päälle, hyydytä jääkaapissa kaksi tuntia. Koristele valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Ensi jouluna sitten kokeilemaan 🙂