Kinuskileipomo Tiinan herkku

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kesätempaus Nähty 6429 kertaa
 
24.06.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISitruuna-basilika juustokakku


Sitruuna ja basilika! Mikä ihana pari! Tästä tuli meidän perheen suosikki kakku! Tässä ohjeen kuvassa tosiaan puuttuu koristeet kun oli toinen kakku ja eka jossa koristeet oli unohtui kuvata kun meni niin nopsaan 🙂

Pohja:

200g digestive keksejä
10g   sulaa voita
1 tl  sitruunan raastetua kuorta

Täyte:

100g  Sitruunalla maustettua valkosuklaata
2.5 dl kermaa
200g  Valion Viola sitruunatuorejuustoa
1  purkki sitruunarahkaa
3 rkl  silputtua basilikaa
½dl sitruunan mehua
(sokeria maun mukaan)
5 liivatelehteä

Kiille:

4 dl sitruunanmehua
sokeria 3 rkl
5 liivatelehteä

Koristelu:

Sitruunan kuori raastetta
Basilikan lehtiä
orvokkeja

Tee näin:

1. Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.  Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte leivinpaperlla suojattuun irtopohjavuokaan tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka,tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita joukkoon basilika. kiehauta sitruunanmehu ja sulata siihen liivatelehdet joista liika vesi on puristettu pois. Lisää ohuena nauhana  muuhun täytteeseen.  Kaada pohjan päälle. Napauta vuokaa hieman pöytään jotta ilmakuplat katoavat. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

3.  Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  Purista sitruunoista mehu ja mausta tarvittaessa sokerilla. Kiehauta mehu ja sulata joukkoon liivatelehdet, joista puristettu liika vesi pois. Jäähdytä lientä hetki ja kaada kakun päälle.  Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele ja Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA