10.1.2016
5 DL vettä
50 g Hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
4 dl monivilja leseitä ( kaura, ohra, ruis)
7-8 dl sämpyläjauhoja (meillä sekoitus rouheista sämpyläjauhoa ja kauraista sämpyläjauhoa)
½ dl oliiviöljyä
Liota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, hunaja ja suola.
Lisää leseet ja sekoita.
Lisää osa jauhoista ja loppu vaiheessa öljy. Alusta taikina hyvin. Taikina saa olla löysää.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30min
Kaada taikana jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita pellille liinan alle kohoamaan 15 minuutiksi.
Paista 200 asteessa n. 10-15 min
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Yksinkertaiset aineet ja voi miten tuli herkullisen näköiset sämpylät! Lämpöiset uunituoreet sämpylät voi sulaa päälle ja lasi kylmää maitoa….Nam! Kyllä siinä on maut kohdallaan! 🙂